Ghazi Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Witam, googlowałem, googlowałem, ale nic nie znalazłem. Ale do rzeczy: chciałem wyrzucić sobie na front obudowy wyjście na słuchawki. Obiło mi się o uszy, że gdzieś na płytce karty są piny, do których można się podpiąć, ale nie mogę ich zlokalizować. Opisane są tylko wejścia, natomiast nie moge znaleźć opisów do grupki pinów po lewej stronie karty. A może nie ma po prostu takiego wyjścia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 (edytowane) Jest, to taka biała wtyczka. Ostatnio kupiłem przejściówke z allegro z tej białej wtyczki na normalne piny. Może jeszcze ktoś to sprzedaje ;) Edit: takie coś Edytowane 22 Stycznia 2009 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tth_style Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Też kiedyś miałem z tym problem, ktoś podsunął linka z rozwiązaniem problemu. Wydrukowałem sobie, żeby mieć na przyszłość i kilka razy już z tego korzystałem :P http://www.mat2057.info/wp-content/uploads...6/audigy2zs.png to są piny w tym białym plastiku po lewo na górze. Jak karta siedzi w slocie to od prawej strony: 1. Analog Ground (Aud_gnd) 2. Analog Headphone Out Left (Fpout_l) 3. Audio Backpanel Mute 4. Analog Headphone Out Right (Fpout_r) 5. jak w 3. 6. Mic input (mic_bias) 7. key pin 8. VREF out (mic) 9. Mic in mute 10. Audio calbe detect Więc Ciebie, jak i mnie interesują piny 1, 2, 4. Ewentualnie 6 i 8 do mikrofonu. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...