Skocz do zawartości
ramessisu

Obudowa Shinobi Fever 400w

Rekomendowane odpowiedzi

Mam tą obudowę. Mam ten sam problem, który już zignorowałem. Przez rok wszystko było okay, teraz reset ustawień co wyłączenie/włączenie kompa. Prawdopodobnie do tego wyświetlacza jest jakaś bateria podtrzymująca, która się rozładowała. Trzeba by rozebrać budę, a mi się nie chce :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymieniłem pierwszego dnia po zakupie. Włożyłem tam revolteca Dark Blue - wygląda bardzo dobrze i jest cichutko. A co do regulacji obrotów przez to LCD - nie korzystam, bo nie wiem dalczego ale powoduje buczenie/jęczenie wentylatorów. Ustawienie na LCD na low powoduje, że wentyl zwalnia ale dziwnie jęczy coś. Zaś podłączając wentylator bezpośrednio np. pod 5/7v wszystko jest cacy. CUDA!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten regulator (jak i zasilacz) w tej obudowie to tandeta.. Panel nie zapamiętuje ustawień bo nie ma własnego podtrzymania pamięci :D. Jakością (albo raczej jej brakiem) jest spowodowane też buczenie/jęczenie czy inne tego typu dźwięki. Są 3 wyjścia z tej sytuacji:

1- Olać to i ustawiać za każdym razem od nowa.

2- Olać to i kupić oddzielny regulator/panel.

3- Olać to i podłączyć wentylki pod 7v.

TAK CZY SIAK OLAĆ TO :E.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie go odepnę, bo nie zależy mi na o/c. Później się zobaczy. Skąd wiesz, że nie ma podtrzymywania pamięci? Wątpię, żeby tak sytuacja mogła zaistnieć, gdyż nie takie rzeczy mają podtrzymywanie pamięci. Twoja droga dedukcji jest błędna.

Edytowane przez ramessisu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi