Skocz do zawartości
GiKeR

Da sie wykorzystac LEDa pokazujacego MHz z starych kompoof

Rekomendowane odpowiedzi

W dawnych czasach byly montowane w obudowach LEDy ktore pokazywaly MHz procka

I moje pytanko brzmi - czy da sie wykorzystac takiego LEDa jako wskaznik temp procka.Ze zdobyciem czegos takiego za grosze raczej nie powinno byc problemu??

Jezeli taq to jaq to podlaczyc??

Z gory dziekuje za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm

Ja jush przeczytalem chyba cale forum "Modyfikacje" i ani razu sie nie natknalem na takie cos!! Byla mowa o LCD i o Kalkulatorze (??) ale o takim LEDzie nie bylo ani razu - chyba ze niedoczytalem lub bylo to miedzy wierszami ;D

A takie badziewie bedzie duzo tancze od LCD i do tego jasniejsze i bedzie git widac tem procka (o ile sie da to zrobic) :D

Wiec zamiast twojego "SZUKAJ !!!" moglbys napisac cos konkretniejszego !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj to słabo szukałeś bo pamiętam że był taki topic.

Żeby pokazywało to temperature to musiałbyś zrobić cały termometr i podejrzewam że niewiele taniej nish LCD by wyszło chodzi mi tu o słynne 3x24 A jak chcesz jush termometr to kup sobie taki co się montuje np. do samochodu pokazuje on tem wewnątrz samochodu i zewnątrz (oczywiście to zależy gdzie sie zamontuje czujnik ;) ) to chyba będzie narprostsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh nabiles sobie jush 3 posty u mnie a wiec powiedz mi jedno czy nieuwazasz ze taki wyswietlacz LED to mozna nawet za piwo dostac i to niejeden i dlatego zastanawialem sie nad wykorzystaniem takiego, i nie bylo by potrzebne zadne oprogramowanie. Mozna by go bylo jakos podpiac do tego co ma wbudowany EPOX i bym mial to z przodu :D

Ale tez mysle na LCD ale 4x24 tyle ze narazie zbieram na cos innego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm

Ja jush przeczytalem chyba cale forum "Modyfikacje" i ani razu sie nie natknalem na takie cos!! Byla mowa o LCD i o Kalkulatorze (??) ale o takim LEDzie nie bylo ani razu - chyba ze niedoczytalem lub bylo to miedzy wierszami ;D

A takie badziewie bedzie duzo tancze od LCD i do tego jasniejsze i bedzie git widac tem procka (o ile sie da to zrobic) :D

Wiec zamiast twojego "SZUKAJ !!!" moglbys napisac cos konkretniejszego !!

a moze zamiast twojego szukalem moze bys jednak poszukal

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=19785

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh no faktycznie jest ale nie spodziwealem sie takiego topica "Panel od starego kompa"

W takim ukladzie sorki za zasmiecanie forum i prosze o zamkniecie tego topicu.

A tak wogole to na serio juz trzeci dzien czytam to forum tak po 5h dziennie (i nie mam problemow z czytaniem ) i poprostu nie wpadl mi ten topic

Dzieki i narqa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a da sie zrobić żeby na stałe napis wyświetlał ?

bo chcemu kumplowi zrobić żeby wyświetlało "BUC" :D

zalezy od calego "ukladziku" z tym wyswietlaczem. na niektorych tylko mozna HI/LO ustawic, na innych mozesz kontrolowac zworkami kazdy segment - na takim BUCa ustawisz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi