Skocz do zawartości
Misquamaqus

Nibitor Do Gtx 285...

Rekomendowane odpowiedzi

No nareszcie wyszedl nowy nibitor 4.8.....

http://www.mvktech.net/component/option,co...3d8f1c9c6e884b/

EDIT:

Niestety ten nibitor nie odczytuje poprawnie biosu mojej karty gtx 285 gigashit.

Czy osoby posiadajace karty gtx 285 rowniez widza takie bochomazy ?, czy to tylko moja karta robi problemy ?.

Na fotce widac, ze wartosci w tabelce sa jak z kosmosu.

Dołączona grafika

EDIT:

Wlasnie wyczytalem, ze wersja 4.8 nie ma wsparcia dla gtx 285/295 :(.

Dopiero wersja 4.9 bedzie w pelni obslogiwac te karty i ma to nastapic dopiero 1 marca :cry:.

Zobaczymy jak to bedzie....

EDIT:

Nareszcie mam nibitora 4.9 :).

Pobawilem sie nim i musze stwierdzic, ze nvidia zrobila crapa a nie bios. W porownaniu do gtx 260, bios gtx 285 jest praktycznie odwalony byle jak.

Nie da sie zejsc ponizej 1600 rpm na turbince. Nie mozna ustawic maxymalnej liczby obrotow turbinki, przez co czesto wchodzi na 100 %. Takie obroty to istna suszarka.

Za to bardzo dobrze dziala dynamiczna regulacja obrotow, ktora mozna sobie samemu ustawic.

Po kilku godzinach ustawiania i flashowania biosu, uzyskalem powiedzmy zadawalajace ustawienia dla chlodzenia karty. Oczywiscie zegary lekko podniesione i zapisane.

Zagralem przez chwile w warcheada i zrobilem podglad w rivie.

Tak to wyglada:

Dołączona grafika

Tak mam ustawione w nibitorze:

Dołączona grafika

Co prawda temperatura utrzymywala sie na przyzwoitym poziomie jednak chalas byl nie do wytrzymania.

Jednak trzeba bedzie kupic hr-03 gtx.

Edytowane przez Misquamaqus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi