Misquamaqus Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Witam :). Sciagnalem nibitora 4.7 i edytowalem nim bios karty gtx 285. Niestety nie jest on poprawnie rozpoznawalny przez nibitora. Czy wyszedl juz nibitor z aktualizacja dla kart 285 ?, bo ja nie umiem znalesc w googlowniku :unsure:. Dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Chyba jeszcze nie wyszedł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 (edytowane) No nareszcie wyszedl nowy nibitor 4.8..... http://www.mvktech.net/component/option,co...3d8f1c9c6e884b/ EDIT: Niestety ten nibitor nie odczytuje poprawnie biosu mojej karty gtx 285 gigashit. Czy osoby posiadajace karty gtx 285 rowniez widza takie bochomazy ?, czy to tylko moja karta robi problemy ?. Na fotce widac, ze wartosci w tabelce sa jak z kosmosu. EDIT: Wlasnie wyczytalem, ze wersja 4.8 nie ma wsparcia dla gtx 285/295 :(. Dopiero wersja 4.9 bedzie w pelni obslogiwac te karty i ma to nastapic dopiero 1 marca :cry:. Zobaczymy jak to bedzie.... EDIT: Nareszcie mam nibitora 4.9 :). Pobawilem sie nim i musze stwierdzic, ze nvidia zrobila crapa a nie bios. W porownaniu do gtx 260, bios gtx 285 jest praktycznie odwalony byle jak. Nie da sie zejsc ponizej 1600 rpm na turbince. Nie mozna ustawic maxymalnej liczby obrotow turbinki, przez co czesto wchodzi na 100 %. Takie obroty to istna suszarka. Za to bardzo dobrze dziala dynamiczna regulacja obrotow, ktora mozna sobie samemu ustawic. Po kilku godzinach ustawiania i flashowania biosu, uzyskalem powiedzmy zadawalajace ustawienia dla chlodzenia karty. Oczywiscie zegary lekko podniesione i zapisane. Zagralem przez chwile w warcheada i zrobilem podglad w rivie. Tak to wyglada: Tak mam ustawione w nibitorze: Co prawda temperatura utrzymywala sie na przyzwoitym poziomie jednak chalas byl nie do wytrzymania. Jednak trzeba bedzie kupic hr-03 gtx. Edytowane 18 Lutego 2009 przez Misquamaqus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...