Mufta Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Haloo.. Witam nabylem 2 szt. kingstonkow hyperX 256MB 333, i zaczelem krecic na moim Epoxie pach do 169 i kiszka, wkladam do siorki Abita NF7-s ciach na 200 ida elegancko :P oczywiscie chipsety chlodzone jak narazie Zalmanami Krecil juz cos takiego na Epoxie ? Dziekowa za kazde info Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 upsss... widzialem niekorych podpisy i maja wyciagniete hyperki do 200... moze to wina biosu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Podobno Hyper X nie lubią sie z Epoxami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 widzialem u niektorych podpisy ze kreca 333 na 400... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Spróbuj je przełozyć tak zeby wyłącyć DualDDR, może nie lubia sie tylko w trybie dual ;) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 hmmm puscilem jedna sama, w roznych bankach, roznych trymingach i napiecia i to samo :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Buuuuuuu tzn ze HyperX nie sa takie swietne jak sadzilem - cos czuje ze jednak kupie TwinMOS'y - ostatnio widzialem bardzo zachwalajaca recenzje :D - a probowales inne Biosy? Ja na moim epoxie kiedys nie moglem proca (jak mialem jeszcze palomino) puscic na wyzej niz 1600MHz a jak wgralem nowy Bios to i na 1700MHz smigal - wiec poprobuj :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 one maja standard cl2, a zobacz czy na 2,5 nie wycisniesz wiecej. tak wlanie sie zastanawiam, czy ich nie kupic, tylko musze te swoje spylic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Looknij na kój podpis to chyba wystarczy, a tak przy okazji próbowałem i poszły na 433MHz na cl2 5,2,2,2 na 2,9V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 na jakich trymingach puszczales ?? no nie ida nawet na cl3 8O a na abicie spokojnie daja 420 biosa mam 050303 czy jakos tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quser Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 ja mam te z 370Mhz. ustawione na 400mhz przy 6,2,2,2,2.0, a normalnie przy 333 chodza na 4,2,2,2,2.0. Napięcie 2,7. Wszystko dualddr i synchr. na NF7 v2.0 oczywiście :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 to wam powiem, ze moje elixiry kreca sie procentowo podobnie, bo tez mam okolo 20% przyrostu, a timingi najostrzejsze jakie sie da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 na 333 to je puszcze 2-2-2-2 i smigaja i tak do 169... jak juz tylko przekrocze 170 to obojetnie jakie trymingi i sie wali... Myslalem zeby wrzucic mu bios z 3402. pozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 pamieci na bank smigaja do 420 na abicie NF7-s rev 2.0 testuje druga kostke.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Mufta no to niskie mu timingi dajesz zobacz jak na Epoxie chodzą na Cas 2 2-2-5 bo jak dajesz czas trwania sygnalu na 2 to może byćtroche mało. bo masz tak Cas 2 czyli ile cykli zegara proca potrzeba na cykl pamieci. nastepne czas narastania trwania i opadania sygnału. (tak myśle nie pamiętam już dobrze) tak więc czy napewno na Abicie takie same timingi z ustawiłęś jaiś tryb Ultra bo to jest ihmo zazwyczaj Cas2 2-2-5. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 nie w serii ida 5-2-2-2... na Abicie daje 5-2-2-2 i fsb200 i leca... a na epoxie nic :( dawalem nawet 6-3-3-3 i tez kiszka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Identyczna sytuacja kolega kupil diwe kostki hyperX 333 wywalaly sie powyzej 169 niewazne czy napiecie maksymalne i najnizsze timingi ( of koz na Epoxie) . Przynioslem je do siebie tosamo 169Mhz smiga 170 Mhz System failed memory test. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 czyli kicha... zamieniam epoxa na abita :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Looknij na kój podpis to chyba wystarczy, a tak przy okazji próbowałem i poszły na 433MHz na cl2 5,2,2,2 na 2,9V Siemka, zrywales moze radiaki ?? na jakich kosciach masz swoje hyperki?? Pozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 haloo ja sie tu chce sie na Abita zapuscic, a moze na mojej Mobo wystarczy tylko zrobic Vmoda i pamiatki smigna ^170?? sprawdzal juz to ktos ??? ja sie zapuszczalem na Vmoda ale mam zle rezystorki :( dobre bede mial po swietach :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 panowie zasilka jest kiepsaka, podstawiam codegena300 i leca :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Podsumowujac - HyperX PC2700 - kreca sie sfobodnie na 400MHz? Tak czy nie. Bo moze uciulam na nie :) i na pare innych bajerkow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 kreca sie lekko na 420... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 ....ida nawet na cl3 8O ... nForce2 nie lubi CL3 - lepiej zapodać CL2.5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 mi tak... bez moda dojechalm do 420, nie robie moda jeszcze bo jade wymienic mojego epoxa na mowego z chipsetem takim jak na Abicie :twisted: :twisted: i tak zrobie, wsumie to moze jeszcze na tej zatrenuje... Aha na Hunt keyu 300 lece Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 kreca sie lekko na 420...To fajnie z ich strony. :) Musze zarobic jakiejs lewizny troche w takim razie ;) :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...