stasimon Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Witam Mam pytanko odnośnie dźwięku 5.1 w grach na laptopie. Posiadam słuchawki 5.1 z zewnętrznym dekoderem DD i w filmach nie mam problemu. Audio wychodzi optykiem do dekodera i dostaje ładny dziwięk 5.1 na słuchawkach czy też zestawie głośników. Teraz pytanko, czy w grach dźwięk 5.1 (o ile gra go obsługuje) jest w formacie Dolby i da się go zdekodować zewnętrznym dekoderem czy dźwięk nie jest zakodowany musi być karta audio z wyjściem 5.1? Zastanawiam się czy musiałbym dokupić zewnętrzną kartę audio do lapka czy też wystarczą mi te słuchawki 5.1 i komp podpięty optykiem do dekodera i stamtąd jackami do słuchawek? Mam nadzieję, że nie zamotałem za bardzo? :P pzd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 (edytowane) Powiem Ci tak że dobry procesor, jest dużo droższy od naprawdę dobrych kart na USB, więc hmm zastanów się ;) Edytowane 26 Stycznia 2009 przez wilczurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasimon Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 tylko ze mi nie zalezy na naprawde dobrej karcie audio na USB, w sumie moglbym sobie wpakowac Creativa X-FI (czy jak to sie tam nazywa) na express card ale ten creative + przejsciowka zeby miec wyjscia analogowe (3 x jack) kosztuje za duzo a ja to chce tylko do gier, na EAX sprzetowym mi nie zalezy! chce kupic jakas prosta karte 5.1 na usb ktora da mi dzwiek 5.1 w grach o ile nie mozna wykorzystac wyjscia optycznego i zewnetrznego dekodera dolby - a tego nie wiem bo nikt nie wypowiedzial sie na ten temat... zatem ponawiam pytanie: Czy jesli mam lapka podpietego optycznym kablem do zewnetrznego dekodera dolby a do tego dekodera za pomoca kabli 3 x jack podpiete sa np. glosniki 5.1 to czy w grach uzyskam dzwiek przestrzenny? Czy potrzeba wspomnianej wyzej karty 5.1 na USB? pzd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...