q_B_a Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Witam. Mam nietypowy problem z 3D Markami. Postawiony świeży system WinXP SP3, najnowsze sterowniki i żadnych innych wodotrysków. Objawy następujące. Puszczam test 3D Mark 03, leci chwilkę i czarny ekran, monitor w stanie czuwania i mogę tylko zresetować kompa. Dokładnie tak samo z wersją 05. Wersja 06 to w ogóle testu nie załącza, mam tylko obraz ładowania i poźniej czarny ekran i monitor w stanie czuwania. Dodam, że komp w pełni stabilny, mogę godzinami grać w GRID, GTAIV i pełna stabilność. Hotfixy do 3D Marków zainstalowane. Czy ktoś spotkał się z takim problemem ? Bardzo zależy mi na puszczeniu któregoś z testów, ponieważ chce zobaczyć ile dała mi zmiana procka z E6300 na E8500. Na E6300 kiedyś tam udało mi się odpalić wersję 05. Bios do IP35-E mam nieoficjalny, który działa z E8500. Reszta sprzętu jak w sigu. Jeśli ktoś spotkał się z podobnym problemem, proszę o info. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q_B_a Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Witam. Mam nietypowy problem z 3D Markami. Postawiony świeży system WinXP SP3, najnowsze sterowniki i żadnych innych wodotrysków. Objawy następujące. Puszczam test 3D Mark 03, leci chwilkę i czarny ekran, monitor w stanie czuwania i mogę tylko zresetować kompa. Dokładnie tak samo z wersją 05. Wersja 06 to w ogóle testu nie załącza, mam tylko obraz ładowania i poźniej czarny ekran i monitor w stanie czuwania. Dodam, że komp w pełni stabilny, mogę godzinami grać w GRID, GTAIV i pełna stabilność. Hotfixy do 3D Marków zainstalowane. Czy ktoś spotkał się z takim problemem ? Bardzo zależy mi na puszczeniu któregoś z testów, ponieważ chce zobaczyć ile dała mi zmiana procka z E6300 na E8500. Na E6300 kiedyś tam udało mi się odpalić wersję 05. Bios do IP35-E mam nieoficjalny, który działa z E8500. Reszta sprzętu jak w sigu. Jeśli ktoś spotkał się z podobnym problemem, proszę o info. pozdro Problem się rozwiązał, ale nie całkowicie. Okazało się, że po zainstalowaniu ATI Tray Tools w wersji 1.6.9.1374 problem zniknął. 3D Mark 2005 i 2006 przechodzą testy, problem jeszcze jest z wersją 2003. Od razu się wysypuje. Może mnie ktoś oświecić co robi ATI Tray Tools czego zwykłe sterowniki nie robią ? Mam najnowsze stery Catalyst 9.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Do skórtu dopisz w elemencie docelowym: "C:\Program Files\Futuremark\3DMark05\3DMark05.exe" -nosysteminfo ja także miałem problemy różne na sp3... to pomogło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q_B_a Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Do skórtu dopisz w elemencie docelowym: "C:\Program Files\Futuremark\3DMark05\3DMark05.exe" -nosysteminfo ja także miałem problemy różne na sp3... to pomogło Ta opcje stosuje od samego początku. Bez tego w ogóle mi się 3d mark nie uruchamia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...