Jim016 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Witam chce podkręcić swojego procka athlona X2 3600+ , ma on 1,9 Ghz a chce najlepiej na 2.2 lub więcej jeśli można, chciałem się dowiedzieć jak to zrobić bo nigdy tego nie robiłem, czytałem dużo poradników ale już zygam nim.i Jakby ktoś mógł mi ładnie to opisać byłbym wdzięczny pozdrawiam. mój zasilacz: fortron 400W Płyta głowna: ASUS M2N-VM HDMI nForce 630 GeForce 3GB Kingston HYPERX 800Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Podnieś FSB o 33 MHz i zobacz co będzie. Jak będzie dobrze,to próbuj dalej o tyle samo. Jak będzie niestabilny,to podnieś Vcore o stopień itd. itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jim016 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 (edytowane) A to FSB to moc proca czyli jak wezme o 33Mhz to bedzie w sumie 2033Mhz na jedno jajo czy to sie robi na 2 naraz ? i to wszystko w biosie robie ? Edytowane 27 Stycznia 2009 przez Jim016 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Tak-w biosie. FSB to częstotliwość magistrali i podnosi "moc" proca o tyle ile dasz x mnożnik. Jeśli masz na jaju 1.9 GHz,to masz ratio 9.5-czyli jeśli dasz 33MHz więcej na szynie,to będziesz miał na procu 2213 MHz na jajo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jim016 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 a jak sprawdzić jaki mam mnożnik i jak to sie oblicza, i co to ratio, a i czy dałbym rade podkrecic do 2,4-2,5 ?, sorka ze tak prymitywnie pytam ale wole walic wprost :D. A i jakie będą objawy tego aby zwiększyć vcore i o ile dokladnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Za tematy typu jak podkręcić, ponoć jest kara... Mnożnik masz x9.5 albo x10. Zobacz w CPU-z/innych programach tego typu. Gdy system nie wstaje, trzeba dać trochę napięcia, kontroluj temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jim016 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 (edytowane) No dobrze ale jak ten mnożnik obliczyć ile sie powinno dodawać czy cos w tym stylu, i pytałem sie czy dam rade 2,5 ghz wyciągnąć i jakie temperatury juz sa niebezpieczne ?, i o ile podnosić napięcie ? a i słyszałem ze jak sie podkręca to jeszcze coś z pamięcią trzeba robić ? Edytowane 28 Stycznia 2009 przez Jim016 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jim016 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 To jak napisze ktos? bo mi bardzo na tym zalezy aby to wkoncu zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kutasss Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 To jak napisze ktos? bo mi bardzo na tym zalezy aby to wkoncu zrobicOdezwij sie na moje Gg: 4524823, to Ci wszystko wytlumacze na spokojnie, zamiast zasmiecac tutaj forum.. Wszyscy uwazaja sie za super specow, tylko jak cos do czegos przyjdzie, czlowiekowi wytlumaczyc nie potrafia.. tymczasem, do uslyszenia.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 tylko jak cos do czegos przyjdzie, czlowiekowi wytlumaczyc nie potrafia Potrafi, ale autor mógłby w Google zajrzeć? Nikt nie jest wróżką i na takie pytania nie znajdzie odpowidzi... i pytałem sie czy dam rade 2,5 ghz wyciągnąć Skąd mamy widzieć, każdy procesor kręci się inaczej, zależy też od umiejętności. Odnoszę wrażenie,że autor tematu chciał, abyśmy mu podali ile dokładnie ustawić, aby było tyle... o ile podnosić napięcie O tyle, aby było stabilnie i o tyle, aby nie było za gorąco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...