Skocz do zawartości
SpEEdO

Problem z Voodoo 3 3000

Rekomendowane odpowiedzi

Kuuuuuuuuuuuurde.... Nabylem sobie ostatnio Voodziaka 3 3000 i wszystko glanc by bylo gdyby nie to ze dziwnie sie zachowuje przy stronach www... A dokladnie: gdy jest na stronie jakis ruchomy-animowany obiekt (typu baner or something that) to w tym miejscu strasznie miga obraz (nie caly obraz na ekranie, tylko w obszarze np. banera), - ogolnie animacje zamiast plynnie chodzic to skacza (migaja)....

Wie ktos o co biega? Przy banerze reklamowym Gadu - Gadu to juz oczoplasu dostaje... Arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrghhhhhhhh !!!!!!!! Istny stroboskop !!!!!!!!

BTW. Sterownikow to juz poinstalowalem miliony, i przy wszystkich tak sie zachowuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ojej ale staroc (hehe tak mi sie wydaje ) to na tym jeszcze cos chodzi ??

to chyba gf2 lepszy

Odpowiedz wyczerpująca i na temat :lol:

Sprawdz na innym kompie. Ale może najpier powiedz jakie masz odsiwieżanie ustawione i jakiego masz IE (albo inną przeglądarke) i jaki system ewantualnie co miałeś przedtem i czy reinstalowałeś system po wymianie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ojej ale staroc (hehe tak mi sie wydaje ) to na tym jeszcze cos chodzi ??

to chyba gf2 lepszy

i co z tego że staroć, ta karta to legenda ja też sobie V3 3000 kupiłem z sentymentu za 50 zł na giełdzie (moje marzenie z czasów jak miałem Voodoo2), jakość 2D super, prawie wszystkie gry w OpenGL chodzą z szybkością mniej więcej GF2 MX, z Direct3D jest gorzej. No i jest jeszcze Glide :D . Na Celeronie 633 można z powodzeniem grać np w pod OpenGL w Serious Sama 2 w 1024x768. Entuzjaści tej karty do teraz rozwijają sterowniki (np . AmigaMerlin).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popieram przedmówców. mam dwa kompy i w jednym zasadziłem voodoo 3 2000 bo to niezła karta a na celeronie 333 ni e było różnicy między GF2 i Tivą TNT więc jedynym sposobem na podniesienie szybkości działania gier był Glide i OpenGL.

katrta jest spoko i nie mam na niej efektu migania banerów więc sprawdź na kompie kolegi, może też ci się windows chrzani, przeinstaluj wina i directX, zmień odświeżanie monita, próbuj co ci do głowy wpadnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, napiszcie jakich sterow uzywacie !

no ja uzywam catalystow 3.2 (omega) sprubuj moze polepszy ci sie wydajnosc :D :D :D :D :D :D :D a tak na serio hmm pamietam czasy voodziaka 3 osobiscie mialem wersje 2000, pamietam ze kombinowalem jak moglem zeby podkrecic ja do wersji 3000 trzy wentylatory kg radiatorow : :P, ale z tego co pamietam to obraz w 2d ZYLETA byl na voodziaku pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...