stasimon Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Witam Sorki z góry za niezbyt trafny temat ale nie wiedziałem jak go dokładnie nazwać! Przerabiam sobie instalkę XP i dodaje stery i programy. Zastanawiam sie czy można jakaś komenda określić napęd DVD? Sa takie komendy (skróty) dla np. dysku na którym instaluje sie windowsa - %systemdrive% Moje pytanie, czy istnieje taki zapis dla napędu DVD zastępujący standardowy np. "E:"? Bo jeśli robię w instalce opcje, że ma programy wgrywać np. z dysku E a potem inaczej podzielę sobie twardy dysk i np. napęd to będzie F to już mi się nic nie zainstaluje! Chodzi mi o taki uniwersalny zapis dla napędu z którego się instaluje, żeby instalator wiedział że ma pliki instalować z DVD, ale bez podawania litery dysku - czy istnieje coś takiego? Mam nadzieje ze wyjaśniłem o co mi chodzi? pzd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Moze zainteresuj sie: %~dp0 (google). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...