calisto Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Witam:) Ostatnio uszkodził mi się procesor? Jak facet w serwisie zdjął radiator to procesor był postrzępiony i kruszył się. Procesor miał 3 lata (Duron 750). Moje pytanie brzmi: Co mogło być przyczyną fizycznego uszkodzenia? Nigdy wcześniej radiator ani wiatrak nie był zdejmowany. Nie był także podkręcany. Czy jakieś skoki napięcia lub coś innego mogą uszkodzić fizycznie procesor? Bardzo proszę o odpowiedź na te dwa pytania. To jest dla mnie bardzo ważne. Z góry dziękuję i pozdrawiam:) Calisto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 pp pierwsze skoki napięcia mogą uszkodzić ci stabilizator płyty głównej i proc może się spalić ale nawet jakbyś puścił przez proca 5V to i tak nie powinien się sypać ! zjarany i tyle. Wysoka temperatura wywalałaby system, resetowałby się, może przykopcił ale nie powinno uszkodzić samego jądra. ciekłym azotem azotem go raczej nie traktowałeś więc ... moja odpowiedź brzmi : nie wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 A może pprocek poprostu padł, a ukruszył go facet w serwisie ? :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 1.Co mogło być przyczyną fizycznego uszkodzenia? - fleja a nie servisant i usiluje wcisnac ci kit... rozwine pytanie Grincha ... widziales jak facet demontowal ? dorzuce jedno od siebie.. skad sie wzioles z kompem w servisie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 To raczej gość który go rozbierał go uszkodził jak niegdy nie był zdejmowany radiator... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Nawe gdyby proc chodził przez te trzy lata blisko temp. krytycznej to mógłby się spalić, ale nie pokruszyć! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 hehe w tym wypadkui koles robi cie w uja ...on ukruszył i wie ze nic juz z tym procem nie zrobi i cie w koszta chce puscic ..ja maiłęm podobna sytuacje ....jak durnia zmieniałem na athlonka w serwies koles tez mowiłe ze mam prca ukruszonego ( co było prada pierwsze moje zdejmowanie radiatora) ale proc u mnie działa wiec lul ..powedziałem ze ja nie sciagałem i tyle ....no i sie okazało ze proc padł i nie działa i koles poszedła w pleccy na durnia 1ghz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Albo zmurszał ze starości :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calisto Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Dzięki za odpowiedzi:) Niestety nie moge odpowiedziec na Wasze pytanie bo to problem mojej kolezanki i prosila mnie zebym cos sie dowiedział. Ale zapytam jej:) A jeszcze jedno pytanko: Czy możliwe jest, że sprzedali mi uszkodzony fizycznie procesor i działał 3 lata?!?! Pozdrawiam:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 ze sprzedali raczej nie (chyba ze to optimus) ale mogł ktos przy zakładaniu ukruszyc ,...ja słyszałem o durniu ukruszonym co działa spoko tylko ze jpgow za chlere nei otwierał a był sporo ukruszony...moj np. rok ukruszony smigał a jak maiął isc na inny kom to zaniemogł..kumpel tez ma ukruszonego i jest ok wiec czemu nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Jedno jest pewne jezeli ty nigdy nie zdejmowales radiatora to ten cwaniak w serwisie uszkodzil ci proca na bank! Idz i go pobij :twisted: ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calisto Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Dziękuję! Bardzo mi pomogliście Pozdrawiam:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...