Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Nie wiedziałem, gdzie zamieścić ten temat, więc jeśli źle go umieściłem grzecznie proszę o przeniesienie :)

Jakie głośniki byłyby najlepsze do ~300-350zł (nie więcej)? W tej chwili mam podłączoną do PC wieżę Sony MHC-650, która coś powoli zaczyna wariować (solidne trzaski, jakby przebicia pojawiają się na jednym głośniku)

Dźwiękówka: integra, Realtek ALC850

Zastosowania: gry, muzyka (rock/metal), rzadziej filmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poleciłbym dołożyć do budżetu 350z tak z 40zł i kupić Microlab Solo 6C ale ta integra mi troche wadzi ;/ Słucham na 7C rocku i jest to naprawde przyjemnie ;] Zawsze jest też wyjście Vigoole C2038+jakaś dźwiękówka lepsza co wyjdzie około 350zł. To też zagra bardzo dobrze.

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chciałbym słuchać rocku/metalu na tych głośnikach ;) Tzn. słyszałem je na żywo więc mam to czym poprzeć;

Albo Geniusy SP-HF 3000A (200zł) + Audigy 2ZS;

Albo siakieś Microlaby/Vigoole 2.0;

A jak mniej miejsca to jakieś 2.1 stety/niestety;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalezy w co chcesz grac, z tego co czytalem solo 7 nie polecaja do grania, do tego nie jest to rowniez 5.1 a niektorym na tym zalezy, osobiscie nie polece nic, ale rozgladam sie na chwile obecna za roznymi budzetowkami i X-540 wydaje sie dobrym wyborem (oczywiscie nie mozna oczekiwac od tego kosmosu), geniusy tez sa niby dobre, ale opinie podzielone, jedni marudza ze sie psuja, i ze z glosnoscia mala problemy, jakos mnie do konca nie przekonywuja do siebie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie wiem.. jeśli w grach chcę poczuć przestrzeń to nic mi nie zastąpi słuchawek. Gdybym chciał słuchać muzyki to w takiej cenie tylko zestaw 2.0. Z malutkich satelit zestawu 5.1 i jednego ogromnego przy nich subwoofera nie będzie takiego dźwięku jak z bardziej zrównoważonych kolumn jak te podane przez serwal4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko pomyśl że na takiej integrze też nie uświadczysz 3d tricków jak na soundblasterach, więc nawet dobrze rozmieszczony zestaw 5.1 nie pokaże wszystkiego na co go stać. A dobrze rozłożyć zestaw w już umeblowanym pokoju to też jest sztuka i nie zawsze się to udaje.

Jak dla mnie ideałem do grania są słuchawki z dobrą przestrzenią, ale fakt ze nie ma to jak poczuć np ryk silnika z subwoofera. Jeśli głównym zastosowaniem będa gry i filmy to może faktycznie X540 się sprawdzą (choć bardziej bym szedł w Logitech Z-4E, które ponoć w muzyce się sprawdzają niewiele gorzej niż genius 3000A).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja porównywałem Geniusy 3000A do Z-4 i oba zestawy graja bardzo dobrze. Trudno powiedzieć które graja lepiej. Tylko trzeba wziąć pod uwagę, że Z-4 kosztują 280 zł, a Geniusy 180 zł. No ale z drugiej strony Logitech to Logitech, a Geniusy dwa mi się trafiły z wadami, które w przypadku Logitecha nie miały by możliwości przejść kontroli w fabryce.

Edytowane przez hardy99

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Zastosowania: gry, muzyka (rock/metal), rzadziej filmy"

Tak dla tych zapominalskich;

Ile user ujrzy materiału w 5.1?

A sam słucham muzyki rock/metal;

I jeżeli ktoś dalej do takiej muzyki poleci głośniki z syfiastym środkiem (i jego brakami)... czyli 5.1/2.1 komputerowe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi