przeciwnik Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 wczoraj wieczorem postanowiłem że powieksze sobie partycje na dysku twardym i uruchimiłem komputer z dyskietki włączyłem FDISK i za pomocą niego usunełem wszystkie partycje . potem również za pomocą FDISKA utworzyłem 4 partycje i je sformatowalem . W dalszej kolejności włożyłem płyte z windowsem xp i włączył się instalator windowsa i w menu gdzie są pokazane partycje patrze i na C zamiast 4 giga jest 3. pomyślałem, że usune tą partycje w instalatorze windows xp i tak zrobiłem, zaraz po tym zrobiłem nową partycje też w instalatorze windowsa. Było by wszystko ok. tylko że jak zaczełem formatować partycje C ( też w instalatorze windows ) wyskoczyła taka niebieska plansza z jakimś błędem. uruchomiłem ponownie komputer i tam gdzie ma czytać z dyskietki lub płyty ( taka biała tabelka) zawiesza się i nie ''idzie'' dalej. czerwona dioda od dysku się cały czas pali. Próbowalem właczyć dysk u dziewczyny jest to samo. nie moge uruchomić kompa z dyskietki ani z płyty jedyne co moge zrobić to wejść do biosu. nawet jak podbinam dysk jako slave do drugiego dysku ustawionego na master to też nie darady kompa uruchomić! dysk to SEGATE BARRACUDA ATA IV. POMÓŻCIE? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Wyglada na to ze po prostu dysk Ci padl... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Wyglada na to ze po prostu dysk Ci padl... niestety chyba jestesm zmuszony zgodzic sie z ta opinia :evil: jesli nie mozesz ruchnac go z dyskietki, plyty w ogole go nie mozesz uruchomic to niestety ale ty na to nic nie poradzisz. Servis kolego servis :evil: pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 DZIĘKI ZA SZYBKĄ ODPOWIEDZ! ale czy mozliwe ze padł od takiego czegoś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 DZIĘKI ZA SZYBKĄ ODPOWIEDZ! ale czy mozliwe ze padł od takiego czegoś? wiesz w sprzecie komputerowym wszystko jest mozliwe ;) ;) :) a tak powaznie to jak najbardziej TAK pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Działo Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 A tak wogóle to Fdisk śmierdzi!! ja tam wole dysk druida z RedHat6.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 wlasnie uzyj innego programu do zrobienia partycji.. ranish partition manager, albo np. instalatora linux mandrake... fajny graficzny interfejs. moze to cos da. chociaz tez przypuszczam ze padniety ten hadek, no ale sprobowac warto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 nie moge zrobić partycji żadnym programem bo komp staje przed tym jak ma czytać z dyskietki lub płyty cd . jak u dziewczyny podpiełem pod 2 dysk, mój był ustawiony na slave to pasek windowsa xp przelatuje ze 100 razy ( dłużej nie czekałem ) i nie może załadować windowsa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...