ziarko Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) Słuchajcie wynalazłem jeszcze takie słuchawki Technics RP-F880 za 40zł, co o nich sądzicie? Czy może te Technics RP-F290 lepsze są? edit: jeszcze wynalazłem słuchawki AKG K512 Edytowane 9 Lutego 2009 przez ziarko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 RP880 są półotwarte i mają inną budowę pałąka. Już na wygląd CI powiem że będa super wygodne, ale nie będą aż tak dobrze tłumić jak F290. O brzmieniu niestety nie wiem nic. O AKG to poczytaj w podpiętym temacie o słuchawkach. Chyba ostatnio ktoś je tam komentował (ostatnie pare stron) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziarko Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 ainaruth, myślisz że powininiem zaryzykować z tymi Technicsami RP-F880 czy kupić UR-40? Te F880 to jest niby wyższy model od tych F290 a mówiłeś że technicsy lepiej oddają przesteń niż te Koss-y. Więc teorytycznie te F880 powinny być lepsze od F290 prawda? Czy to jest już model bardziej dj-owski i sie nie nadadzą pod cs-a? Podpowiedz mi bo mam sieczke w głowie a musze kupić jakieś słuchawki bo na głosnikach sie nie da grać :/ Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 ja nie mówiłem ogólnie o firmie tylko o konkretnym modelu. Moje technicsy są zamknięte. 880 są półotwarte, więc konstrukcją i może dźwiękiem (znaczy przestrzenią) bliżej im do UR40. Spróbuj upolować te: http://allegro.pl/item549374732_sluchawki_...aka_okazja.html Jeśli Ci się nie spodobają to odsprzedasz bez strat. A w ogóle spróbowałeś jak się gra w CAL?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 W znacznej większości przypadków (przynajmniej słuchawek ze średniej półki), że otwarte konstrukcje mają lepszą przestrzeń niż zamknięte... Sprawdza się to w 90% przypadków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 nie sprawdziło się w porównaniu F290 i UR40. Te drugie może mają lepsze brzmienie, przenoszenie, czy coś.. ale w technicsach wyraźniej było czuć dźwięki otoczenia w czasie grania i kierunki z których dochodziły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Chodziło mi raczej o średnią półkę (napisałem zresztą)... Średnia półka to takie AKG k530LTD, CAL! itp.. czyli koło 300zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 ok.. widze że mamy inne pojęcia średniej półki ;) powyżej 300zł to dla mnie tak wysoko że już tam nie dowidzę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziarko Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 (edytowane) Przed zakupem jeszcze się upewnie, Koss KSC75 / Koss UR-40 / Technics RP-290 / AKG K 512 / Philiphs SHP2700 Które z tych pięciu bedzię miało najlepszą przestrzeń, zdaniem ainaruth to bedą RP-290. Ktoś ma jakieś inne zdanie? Dzięki za pomoc Edytowane 13 Lutego 2009 przez ziarko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...