Skocz do zawartości
drapi131

Vista 64 Bit

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy pytałem już wszędzie i nikt mi jeszcze nie pomógł liczę na was!!!!

Mój problem polega na ubywaniu miejsca na dysku C podczas pobierania z rapida!!!Mam program do pobierania Internet download manager i w programie mam ustawione że wszystkie pliki łącznie z tymczasowymi mają być zapisywane na dysku F ale i tak ubywa miejsca na dysku C.

Po prostu zarzucam 10 linków do pobrania i na dysku C ubywa mi 200 mb ja rozumiem że podczas pobierania program może korzystać z dysku C do łączenia plików ale po zakończonym pobieraniu miejsce powinno wrócić a tu lipa tylko ubywa i zaczyna mnie to strasznie wkurzać straciłem już 5 gb bardzo was proszę o pomoc w jaki sposób odzyskać to miejsce??????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze to jakis antywirus? nie jestem pewien ale chyba slyszalem ze jest taki co 'zjada' spore ilosci miejsca...

sprobuj tez oczyszczania dysku (start>programy>akcesoria>narzedzia systemowe>oczyszczanie dysku)

Edytowane przez domban214

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź czy nie powiększa Ci się pagefile, poza tym system może korzystać z indexów w czasie ciągłego pobierania i zapisywania większej ilości plików. Jeśli po pobieraniu pojemność dysku wraca do normy to nie masz się co martwić, jeśli nie to spróbuj skorzystać z jakiegoś optymizera (nawet z oczyszczania dysku i defragmentatora), jeśli to też nie pomoże to można się zastanowić nad wirusem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie na viście jest opcja oczyszczania dysku bo nie mogę znaleźć ???

Programem foldersize 4 sprawdziłem i :

Windows 16,8 gb

system volume information 9,61 gb

pagefile.sys 4.80 gb

Może ktoś z was by był tak miły i tym samym programem sprawdził dysk C wtedy bym wiedział co mogę ręcznie usunąć!!!

Edytowane przez drapi131

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie oczyszczanie dysku napisalem 2 czy 3 posty wyzej ;)

foldersize 4? google nie znajduje takiego a zadna inna wersja tego foldersize u mnie nie dziala wiec nie sprawdze ale i tak raczej recznie nic tu nie zdzialasz

/u mnie sam windows zajmuje ~20gb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi