crazyelk Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Witam wszystkich, Wpadł mi w ręce skraplacz od dwudrzwiowej szafy chłodniczej ( ~ 30x30x5 cm, ~7m miedzianej rurki o średnicy wewn. ~5mm, ~90 aluminiowych finów) Czy jest jakaś cicha pompka, która podoła zadaniu i przepchnie wodę przez te 7m cieniutkiej rurki (która dodatkowo "na zakrętach" jest nieciekawie spłaszczona) ? Wyczytałem dużo dobrego o up15-14 - jest szansa, że sobie poradzi? ;-) Czy jest sens w ogóle się tym skraplaczem bawić? (do dyspozycji mam jeszcze przeciętnego harrisona) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Zdjecie bardzo slabe, ale mysle ze rurki to 8mm, wiec nie powinno byc zle. Zycze tylko powodzenia w plukaniu srodka skraplacza, bo jest tam sporo upierdliwego oleju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazyelk Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Zycze tylko powodzenia w plukaniu srodka skraplacza, bo jest tam sporo upierdliwego oleju. Już nie ma :D (chyba ;-) ) Najpierw jakiś super-zmywacz-do-wszystkiego-rozpuszczający-smary-oleje-i-inne-duperele a następnie cała noc płynęła przez skraplacz bieżąca woda (nie ma to jak płacić ryczałtem za media ;-) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Już nie ma :D (chyba ;-) ) Najpierw jakiś super-zmywacz-do-wszystkiego-rozpuszczający-smary-oleje-i-inne-duperele a następnie cała noc płynęła przez skraplacz bieżąca woda (nie ma to jak płacić ryczałtem za media ;-) ) Woda tutaj nic nie da. Na olej najlepiej dziala plyn, ktory sie zwie Brudpur, nic mocniejszego nie mialem w rekach. Potem woda z mydlem (duzo mydla) i potem dlugo sama woda. Nie ma zmiluj sie, to jest olej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...