vcarter Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 witam - mam śmieszny problem - miałem kiedyś kompa barton 2.5 + epox plyta + radeon 9550 i forton 350w no i miałem taki problem ze jak wyłączyłem kompa to często musiałem odczekać 10 minut żeby włączyć bo wcześniej komp się włączał ale system się nie odpalał - monitor czarny tryb oszczędny - albo dochodziło do logowania w xp i się wieszał - dysku nie słychać żeby ładował system - ale komputer normalnie pracuje - wszystkie wiatraki itp włączają się ... ale monitor czarny - tryb oszczędny w LCD LG 22' no wiec zmieniłem kompa na Gigabyte GA-MA69VM-S2 + AMD Athlon 64 X2 4000 + 8600gt + zasilacz Seasonic i jest TO SAMO ;D wymieniłem wszystkie części oprócz obudowy - nie jestem tylko pewny co do dysku bo jego wcześniej wymieniłem - miałem 160gb samsunga a teraz mam 320gb samsunga - i nie pamiętam czy na 160gb tez tak się nie włączał, ale chyba też tak było ... no ale to chyba nie wina dysku ? wczoraj zmieniłem 8600gt palita na 9600gt zotac amp! i godzinę musiałem się męczyć z zainstalowaniem sterowników bo się wieszał albo nie odpalał - dopiero po 15 minutach, włączyłem zainstalowałem sterownik i działa ok ... czy ktoś wie o co to może chodzić - problem jest śmieszny no bo powtarza się na dwóch całkiem innych konfiguracjach - łączy je tylko ta sama obudowa ale zasilacz inny ;) no i mam jeszcze inny problem - mam LG W2252V-PF i jak włączę najpierw monitor a po sekundach komputer to włącza się normalnie a jak włączę najpierw komputer a po nim lcd to się włącza od razu tryb oszczędny ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NZR Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Zasilacz jaki ? ... Sprawdz na innym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vcarter Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 tak jak napisalem - wczesniej mialem 350w a teraz zmienilem na seasonic 400w i na obydwu konfiguracjach bylo to samo - myslalem ze to plyta no ale ja tez zmienilem z prockiem ;) nie zmienialem tylko obudowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolghnet Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 no to obudowa ;) na powaznie sprawdz kostki ramu ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...