mib Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Myślałem, ale nie mam jak i czym wygiąć kątownika pod kątem Miałem na myśli coś takiego: LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Macie jakiś pomysł na nóżki??? W domu posiadam pręt aluminiowy sześciokątny ( 93cm ) - może z tego coś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z3l Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Kólka sa strasznie pedalskie. Zrob tak jak od poczatku chciales z tym preciolem, dobry pomysl to byl dla mnie. Bedzie ladnie i stylowo na czterech nozeczkach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Tak, tamten pomysł był najlepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 4 czy może 8?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 4 wystarczą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 nie, nie, żadnych kółek, całość jest git ale z kółkami to będzie pufa jakaś :/ Klasyczne 4 nóżki i malinka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 (edytowane) Nie wiem czy te kółka to jakiś diabeł wcielony czy cuś, że ludzie na niego aż tak gwałtownie reagują, ale jak dla mnie ich zastosowanie ułatwia życie i oszczędza czas więc są OK. Szczególnie jeśli buda miałaby stać na podłodze i byłyby praktycznie niewidoczne....no chyba że obsługujesz kompa z pozycji leżącej.... Poza tym, widzę że często pytasz publikę "czy to czy siamto może być" - zdaję sobie sprawę że czasami zdanie innych, ich pomysły i idee mogą pomóc, ale to przede wszystkim TWÓJ MOD :-) Edytowane 22 Lutego 2009 przez Ponury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Pytam, ponieważ nie chcę popełnić błędu - poprostu. Chcę poznać również Wasze opinie na różne tematy. Nóżki - 4 sztuki sześciokątne + śruby imbusowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Oby więcej takich mądrych postów :DTo było wręcz genialne! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Przy składaniu obudowy pojawiają się to coraz nowsze problemy :/ Dzisiaj np. odkryłem, że nie zmieszczę na mobasie karty sieciowej w złączu PCI - oooooooo Prace z dziś to: Docięte mocowania do Tacki dla Mobo: Montaż tego ustrojstwa:D Tacka pod mobasa zamontowana: Wstępny projekt ułożenia podzespołów widocznych na zdjęciu: Jutro planuje wyciąć otwór pod maskownice wyjść płyty głównej ale wszystko może się zmienić - oby nie :P :P Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Przy składaniu obudowy pojawiają się to coraz nowsze problemy :/ Dzisiaj np. odkryłem, że nie zmieszczę na mobasie karty sieciowej w złączu PCI - oooooooo i będzie ich pewnie więcej, musisz je skutecznie zastępować innymi rozwiązaniami :wink: a jak byś podciągną trochę płyte do góry te wentylatory ją zasłaniają pracuj dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Wentyle zasłaniają ją 3mm - więc w tym problemu nie widzę. Po za tym do góry się nie da, ponieważ okno zostało wycięte pod płytę główną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Dziś prace dotyczyły tyłu obudowy :dremel: :dremel: Na razie tylko jeden otwór, ponieważ skończyły mi się tarczki do dremel-a Sorry za jakość zdjęć ale jakoś kompakt nie chce mi ostrzyć Taka drobna przymiarka ( w miejsce kartonu powędruje zasilacz :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 a ta płyta nie jest za blisko ściany i do czego przykręcisz kartę graficzną czy tam dźwiękową się czepiam tej płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 a ta płyta nie jest za blisko ścianyKtórej ściany?? Jeśli chodzi Ci o tylną ścianę to pasuje idealnie, jeśli natomiast o ścianę za płytą to odstęp od ściany to jakieś ~2,5cm i do czego przykręcisz kartę graficzną czy tam dźwiękowąW panelu będzie wycięty otwór i wygięty pod kątem 90* na zewnątrz się czepiam tej płytyPrzyczepiona jest :D :D :D Dzisiejsza praca oparła się o wycinanie otworu pod PSU. Ciężko było, ponieważ tarczki miałem już na wykończeniu - ale dały radę - co najważniejsze :D :D :D Sam otwór prezentuje się tak ( oczywiście wszystko w dalszym okresie podlegnie szlifowaniu itp. itd. ) Się wycięło nie było łatwo - ale :P Tak się prezentuje ze tyłu :D Wszystko podlega jeszcze kosmetyce a z racji tego, że obudowa jest "mobilna " :D - skręcana nie ma problemu w rozłożeniu jej na części PSU na miejscu: Widok z "przykrywką":D: Wszystko jest tak sprytnie docięte, że patrząc z góry nie widać zasilacza a jedynie kable :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanChin Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 podparł być ten zasilacz czymś od dołu... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Nie ma takiej potrzeby - jest bardzo stabilny :D w końcu to blacha 2mm, żadnych odkształceń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br4in Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Bardzo fajny projekt. Ciekawe jaki będzie rezultat końcowy. Dla mnie to trochę megalomańskie, ale to twój projekt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Zastanawiam się czy warto dawać grille na przednie wentylatory - w sumie nikt tam paluchów nie będzie wkładał :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Hmmm dzisiaj pod wyrzynarkę trafił spód obudowy i wróciłem z nim z garażu w takim stanie :D: Mię się podoba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 Mała skromna aktualizacja. Otwory we froncie gotowe: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 zień Dobry :D Oświadczam wszem i wobec, że mam wycięte prawie wszystkie otwory ( został tylko otwór pod Thermochill-a którego będe miał dopiero w kwietniu :( Dzisiaj zająłem się otworem pod GPU. Ciężko było jak ... bardzo ciężko ale manual opanowany: Pewnie myślicie jak przykręcę kartę graficzną a otóż tak: - przy pomocy kątownika: Znów pomieszajmy całość: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Z racji tego, że net mi padł :( :( nie było uptadejtów ;P Dużo się działo przez ten czas: Zakupy: Obramówki: Przymiarka: jak dla mnie ciekawie się zapowiada :D TC też dotarł + redukcje zakupione dużo wcześniej: Na swoim miejscu: Wszystko z rzutowane na płaszczyznę zespoloną: A teraz coś co mi się najbardziej podoba: i jak??? A teraz tniemy: i chłodnica na swoim miejscu: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 Czas na mały uptadejt :D Dzisiaj zawalczyłem z nóżkami. Jedna nóżka: a tutaj już 4 sztuki: Ale miałem z tym zabawy. Wiercenie, gwintowanie, cięcie 48 śrub do obrobienia ale się udało :D Pomalowane X i Y: tadam :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 no no do przodu, elegancko, nóżki są miodzio i pasują do projektu. Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z3l Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 nozki na glanc ale wypoleruj je przed przytwierdzeniem, zeby sie bling bling jak psu cojones ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polonium Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 Projekt ogólnie ciekawy. Dość nietypowe, ale piękne w swej prostocie xD . Jedyne co mnie przeraża to ilość śrubek. No, ale jeden lubi matkę a drugi córkę. Nóżki też o śrubowane. I tu nasuwa się pytanie. Będziesz polerował czy raczej mat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 Wszystko na Mat. Możliwe, że śrubki w nóżkach będą czarne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Jak wszystko ma być matowe to na to będziesz musiał położyć lakier bezbarwny, bo nie będziesz się mógł do budy dotknąć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...