Skocz do zawartości
gbls

Problem Z Dyskiem?

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

od jakiegos czasu mam problemy z kompem.dosyc czesto wysypuje sie z niewiadomego(dla mnie) powodu winda(xp sp2) z klasyczynym niebieskim ekranem i krzaczkami. lekcewazylem te objawy i teraz mam za swoje.otoz nie jestem pewien czy ma to zwiazek z dyskiem(tak mi sie wydaje) ale od 2 dni ciagle przy wlaczaniu kompa pojawia sie sprawdzanie dysku chdsk, od dzisiaj zauwazylem ze np. zniknely mi skroty do nero7, nie moge przenosic plikow(po prostu ikonka po zaznaczeniu nie chce sie przemieszczac,tak jakbym mysz zostala zablokowana),ponadto pojawiaja sie problemy z kopiowaniem(opcja kopiuj wklej z ppm nie dziala),klikajac na skrot szukaj w windzie nic sie nie dzieje,ostnatnim objawem jaki zauwazylem bylo to ze po 2kliku lub wicsnieniu enter nie otiweraja sie pliki w wmp(musze brac ppm->otworz zap omoca wmp i dopiero dziala).moim zdaniem wyglada to tak jakbym cos(wirus trojan itd itp) wyjadalo mi jakies pliki systemowe albo po prostu dysk jest do wymiany bo odmawia posluszenstwa,sprawdzilem go programe hd tune(wg mnie wszystko ok ale nie znam sie na tym programie wiec prosze o rade),zainstalowalem tez program hddlife ale mam z nim same problemy nie moge go ani wlaczyc(choc sie zainstalowal) ani odinstalowac. i tu pojawia sie moje pytanie co sie moze dziac z moim kompem(juz jakis 3letni),pada dysk?wirusy?(co do wirusow to raczej odpada bo juz robilem kilka dni temu reinstall windy a niebieskie ekrany jak byly tak sa),jakis inny komponent?jak odinstalowac tego hddlife`a?

ps.co do objabow to czasami jeszcze jak wlaczam winde to pokazuje mi sie ekran 800x600 16bitow zamiast moich ustawien 1024x1068,musze po tym dac resstart kompa i dopiero jest tak jak byc powinno

ps2.dodam ze probowalem naprwic system przy pomocy dysku instalacyjnego windy ,niestety nie pomoglo problemy jak sa tak byly

ps3.hijackiem usunalem grozne wpisy jednak w c cleanerze pokazuje sie podejrzany prgoram przy autostarcie-cdoosoft (plik-> olhrwef.exe)

ps4.nie wiem czy dobrze lacze skutek i przyczyne ale zaginal gdzies pasek adresu w ie6,probowalem go naprawic zgodnie z zaleceniami ale te porady nie podzialaly,zainstalwoalem wiec ie7 ktory na domiar zlego przy wpisaniu adresu wywala blad i sie zawiesza-jakie pomysly jak to rozwiazac?

z gory dzieki za pomoc,mam nadzieje ze napisalem w miare zrozumiale ;]

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez gbls

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

laptop czy stacjonarny? - transfery tragiczne ale zwróć uwagę na olbrzymią ilośc błędów ultra ATA - taśma do wymiany, a jak nie to to sprawdx u znajomego - może szwankować kontroler tylko dopiero po sprawdzeniu będzie większa szansa by się dowiedzieć który

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi