Skocz do zawartości
Włodi

Nagrywarka Nec Nd-3500ag

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu mam problem z nagrywaniem płyt DVD-R i double layer na mojej nagrywarce NEC 3500AG.

Gdy zaczynam nagrywać klikając "Zapis" wyświetla mi sie komunikat: "Wykonanie polecenia Rozpocznij w trybie DAO nie jest możliwe!".

DMA mam powłączane, instalowałem na nowo kontrolery IDE, reinstalowałem nero, próbowałem nagrać programem ashampoo, zaktualizowałem też firmware do wersji 2.C8 - nic to nie dało.

Używając google znalazłem z 30 takich samych topiców z moim problemem, wszystkie przeczytałem lecz nie znalazłem w nich rozwiązania mojego problemu. Może Wy coś pomożecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś nie tak z ustawieniem w programie do nagrywania? - sprawdź SAO jak możesz - jak też nie przejdzie to sprawdź na płytach cd...

gdy problem się powtórzy to wal z nia do serwisu - jakośc obecnych nagrywarek jest skandaliczna - dobrze działaja przez góra rok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałem dodać że cd-r nagrywa normalnie i odczytuje tez wszystkie płyte od cd do dvd wlacznie tylko nie nagrywa dvd-r.

Gdzie sie ustawia to SAO.Próbowałem w TAO nic z tego a to drugie to nie wiem gdzie tego szukać.Mam nero9.

Do serwisu mi sie nie oplaca bo nagrywarka ma jakieś ponad 4 lata wiec nie jest to ta tych ostatnich ktore dzialaja przez rok. Wtedy to byla najlepsza wypalara kosztowala mnie 350zl;)

EDIT:

Akurat tak sie złożyło że wszystkie płyty które testowałem to były dvd-r a znalazłem ostatnią płyte dvd+r i okazuje sie że jednak działa!

Ale problem mam nadal bo nie chce mi nagrywać płyt dvd+r DL(dwuwarstwowych) a powinien bo nagrywarka je obsługuje. Co z tym może być nie tak?

Edytowane przez Włodi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrób flash firmware, może coś pomoże jeśli nowszy jest

Flasha zmienilem zanim zalozylem ten temat. Teraz wlasnie sprawdzalem dvd+r DL i dziala! Jednak ten firmware nowy pomógł. Czyli wszystko chodzi jak należy dzieki za pomoc:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi