charles Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Witam wszystkich :) Krótko o moim połączeniu z netem: jako, że mieszkam na wsi, do której oprócz wody bieżącej i prądu dochodzi tylko neostrada (oczywiście nie liczę wszelkiego rodzaju wynalazków, w stylu iPlus itd.), bo już nawet regularne zaopatrzenie żywnościowe nie, mam problem raczej nietypowy. W styczniu kończyła mi się umowa na neo, miałem prędkość 512kbps. Przedłużyliśmy, ale już na 1mbps. Problem w skrócie wygląda tak: do tej pory zarówno up-, jak i download charakteryzuje się dokładnie takimi samymi prędkościami, jak na 512-stce, jednak mój router, ASMAX AR-904u (wielokrotnie resetowany, restartowany itd.) widzi coś takiego: Tego optymizmu jednak nie podzielają wszelkie liczniki prędkości, w stylu speedtest.net i -.pl... Nie dzwonię póki co na błękitną linię, bo nie chce mi się użerać z tepsą, bo być może szanowni użytkownicy znajdą na to radę? ;) PS. kabel sieciowy, sieciówka itd. wszystko to jest sprawne i śmiga na automatycznych ustawieniach. Pomożecie? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpAceR Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Pomożecie? :PTowarzysz? :P http://forum.purepc.pl/Providerzy-f37/1-Mb...-s-t267750.html Sprawdź daty w aneksie (od kiedy obowiązuje), jeśli już działa to molestuj partyline. Ostatnio często zdarza się że "zapominają" dołożyć czyjeś ID do aktualizacji bazy, i "stara" wielkość transferu na loginie trwa dłużej niż to przewiduje umowa. Ale najpierw sprawdź w papierach, bo zlecenie na kofiguracje portu poszło i zostało zrealizowane (czyli wydawało by się że umowa/aneks są prawidłowo wprowadzone). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charles Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Towarzysz pełną (alkoholu) gębą :) Widać niedokładnie przeszukałem to forum... Aneksu do umowy już nie będę szukał, nie chcę robić hałasu w domu, ale ogólnie przeczytałem topic, do którego dałeś mi link i poczekam do tego 1. marca i zobaczymy, czy cokolwiek się zmieni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...