Skocz do zawartości
charles

Router, Neostrada I Tylko Połowa Prędkości...?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich :)

Krótko o moim połączeniu z netem: jako, że mieszkam na wsi, do której oprócz wody bieżącej i prądu dochodzi tylko neostrada (oczywiście nie liczę wszelkiego rodzaju wynalazków, w stylu iPlus itd.), bo już nawet regularne zaopatrzenie żywnościowe nie, mam problem raczej nietypowy.

W styczniu kończyła mi się umowa na neo, miałem prędkość 512kbps. Przedłużyliśmy, ale już na 1mbps. Problem w skrócie wygląda tak: do tej pory zarówno up-, jak i download charakteryzuje się dokładnie takimi samymi prędkościami, jak na 512-stce, jednak mój router, ASMAX AR-904u (wielokrotnie resetowany, restartowany itd.) widzi coś takiego:

Dołączona grafika

Tego optymizmu jednak nie podzielają wszelkie liczniki prędkości, w stylu speedtest.net i -.pl... Nie dzwonię póki co na błękitną linię, bo nie chce mi się użerać z tepsą, bo być może szanowni użytkownicy znajdą na to radę? ;)

PS. kabel sieciowy, sieciówka itd. wszystko to jest sprawne i śmiga na automatycznych ustawieniach.

Pomożecie? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomożecie? :P

Towarzysz?

:P

http://forum.purepc.pl/Providerzy-f37/1-Mb...-s-t267750.html

Sprawdź daty w aneksie (od kiedy obowiązuje), jeśli już działa to molestuj partyline.

Ostatnio często zdarza się że "zapominają" dołożyć czyjeś ID do aktualizacji bazy, i "stara" wielkość transferu na loginie trwa dłużej niż to przewiduje umowa. Ale najpierw sprawdź w papierach, bo zlecenie na kofiguracje portu poszło i zostało zrealizowane (czyli wydawało by się że umowa/aneks są prawidłowo wprowadzone).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Towarzysz pełną (alkoholu) gębą :)

Widać niedokładnie przeszukałem to forum... Aneksu do umowy już nie będę szukał, nie chcę robić hałasu w domu, ale ogólnie przeczytałem topic, do którego dałeś mi link i poczekam do tego 1. marca i zobaczymy, czy cokolwiek się zmieni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi