ToMo Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Gwarancja tego nie obejmuje... ale nawet jak ci się nie powiedzie to można zrobić dyskietke "ratunkową" i naprawić mam nadzieje że mieszka koło ciebie jakiś sąsiad z kompe i dostępem do netu :) A teraz bierz się za flashowanie i podawaj wyniki podkręcania procka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Oki,jak tylko wróce z uczelni zabieram się za flasha biosu :) Mam nadzieję że to pomoże.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Jeszcze ostatnie pytanko,czy mogę użyć do flashowania tego Live Update MSI ??? W sumie to przecież służy do tego.....Czy jednak lepiej tradycyjnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Ja tam się tym nie bawiłem bo to mnie wqrzało na maxa. Normalnie flashowałem w DOS-ie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Już mam nowy biosik :D Teraz temperaturka 34 stopnie po godzinie pracy a nie 54 jak poprzednio 8) Zabieram się za kręcenie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 No mam już 1833 MHz po przekręceniu magistrali na 166 i napięciu 1,575V.Nie wiem o co biega bo jak zaczynam podnosić mnożnik to pamięci mi się podkręcają na wyższą częstotliwość.Myślę że ma to związek z opcją FSB/DRAM Ratio,ale nie wiem jak to ustawić żeby pamięci zostały na 333MHz,a procka można było mnożnikiem podkręcić.Wie ktoś na co to ustawić???????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Cholerka,w biosie znowu mi pokazuje 50 stopni a nawet 54,w SpeedFanie natomiast mam takie temperatury,zaczynając od góry: Temp3:37 Temp2:50 Temp1:52 HDD0:46.Która z nich to temperatura procka???????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Coś za duże masz te temperatury :? u mnie Temp2 to temp proca a Temp1 temp chipsetu .... Jaką nałożyłeś paste na jąderko ??? zwykłą białą czy srebro ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Pastę mam normalną,taką jaką dostałem z coolerem.Nie wiem jaka jest,chyba z domieszką srebra,ale nie jestem pewien. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Ale już wiem która temperatura jest temperaturą procka w speed fanie.Mam 49 stopni w stresie po wykręceniu procka na 2400+ i napięci 1,6V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 tylko ma 2400 udało ci się wykręcić ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Nie,ale dalej trochę się boję bo mam 49 stopni w stresie teraz.Nie wiem do ilu stopni jest mniej więcej bezpieczna granica temperatury........Gdyby wiedział to bym kręcił jeszcze....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Nie,ale dalej trochę się boję bo mam 49 stopni w stresie teraz.Nie wiem do ilu stopni jest mniej więcej bezpieczna granica temperatury........Gdyby wiedział to bym kręcił jeszcze....... dla t-breda bezpieczna granica jest temp. okolo 50*C powyzej skraca sie dosyc mocno jego zywotnosc chociaz i tak nie na tyle by np.: padl ci po roku czy dwoch :) mozesz poprobowac wyzej na ile ci pojdzie nie boj sie bo az tak latwo to proca nie spalisz pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 No na przekręconym na 2600+ mam w stresie max 53 stopnie.Na 1,75V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...