ElaD Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Witam. Od pewnego czasu mam problem ze swoim sprzętem. Mianowicie resetuje się on po 10 razy przy każdym odpaleniu, tzn jest tak. Odpalam go wszystko sie ładuje nie dojdzie do windowsa i reset, sytuacja powtarza się kilka razy i po kilku resach komp się odpala. Lecz gdy już sie odpalił siedze sobie odpalam gg+winamp+moorhunt+opera chce wykonac jakas operacje w operze np otworzyc nową zakładke on się znowu resetuje. Na pulpicie mam wtedy . Tak samo było 10 minut temu. Odpalam wowa przy zamkniętych wszystkich aplikacjach pokazuje się okno logowania i pc się resetuje. Odpalam tony hawk american wasteland menu głowne i komp się rezetuje. Proszę o pomoc. Thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wos Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 podaj config bo nikt wrozyc nie bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Napisz jaki masz komputer tj. zasilacz, procesor, pł gł, ram itp.. Czy masz antywirusa i czy skanowałaś system? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElaD Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 (edytowane) Amd Athlon 2600+ 2.0 1giga ramu firma mi nie znana Zasilacz Codegen 300w Płyta glowna abit kv7 Radeon 9600+ 128mb Twardziel Segate barracuda 120 Mam antyvirusa. Nod32 system nie skanowany. Edytowane 16 Lutego 2009 przez ElaD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 W tym wypadku stawiam na zasilacz, który jest strasznym kałem B-) . Proponuje też zaktualizować antywira i przeskanować system (choć nie sądze, że to akurat w tym wypadku pomoże xD). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmn Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 witam, kiedys resetowal mi sie komp bo mialem w biosie ustawiana maksymalna dozwolona temperature procesora. nawet wezwalem elektrykow, zeby sprawdzili czy czasem cos sie w domu z napieciem nie dzieje. sprawdz to, a moze jakis cooler sie zepsol. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasek21 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 No to tak: :P 1. Przeinstaluj system. 2. Przeczyść wentylatory z kurzu. 3. Sprawdź kondensatory w sekcji zasilania procesora (czy nie wybrzuszone/wylane) 4. Sprawdź pamięci Memtest'em (najlepiej pod dos'em) 5. Pożycz zasilacz i sprawdź - choć ja bez względu na to czy jego wina bym go wymienił. jak nie pomoże to będziemy szukać dalej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Siema. Mialem podobny problem. Tez mi sie tak komp resetowal i stwierdzilem ze zajze do srodka. Mialem wtedy zapchany kurzem i innymi paprochami cooler i radiator na procesorze . Wyczyscilem go i wszystko wrocilo do normy. Moze ci pomoze:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...