quaczor Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Witam Oto mój pierwszy post wiedz proszę o wyrozumiałość Mam płytę ABIT –IC7 i od około 3 miesięcy zaczęły się dziać dziwne rzeczy najpierw komp mi się wieszał przy przeglądaniu stron internetowych jakiś miesiąc później memtest zaczoł mi sypać błędami wiedz wyjąłem mu 1gb i zostawiłem mu 2x512mb i już nie sypie błędów ale których kości mu nie włożę memtest nie zgłasza błędów a jak ma 4 kości to sypie od początku do końca. Ostatnio zaczął się wieszać podczas wyświetlania zdjęć. Instalowałem już : Windows xp mxrgb Windows xp sp2 Windows xp sp3 Windows xp DT09 Windows Vista I nie widzę poprawy. Moja konfiguracja: Abit ic7 Pentium 4 3,2 prescott 4x512 geil ddr400 Radon hd 3850 power color Sound blaster xfi Chieftec 460W Proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Sprawdź czy kondensatory na płycie nie są czasem spuchnięte / wylane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quaczor Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 problem na dzień dzisiejszy już nie aktualny. Wczoraj w godzinach wieczornych i z pomocą mojego dobrego kolegi płyta razem z procesorem została zdezintegrowana :P a konkretnie po wgraniu biosu v1.9 po ktorym podobno wszystko miało być ok i po ustawieniu procka na FSB250 co daje 4ghz zasilanie procesora zabulgotało i sie zjarało :D jutro jade po nowego kompa i już problem z głowy :) mogłem go spalić wcześniej :) pozdrawiam i dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...