Skocz do zawartości
martie

Kupiłem Głośniki Genius Sw-hf 5005

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kupilem wczoraj glosniki Genius SW-HF 5005. W ziwazku z tym sprzetem mam pare pytan.

1. Po podkreceniu potencjometru do ok. 1/8 z glosnika centralnego wydobywa sie lekkie buczenie. Czy to normalne ?

2. Jak dlugo powinienem wygrzewac te glosniki zeby wycisnac z nich maksimum mozliwosci ? Podpialem je do zintegrowanej karty Realtek ALC 883 wiec chodzi mi o wzgledne maksimum :)

3.Czy zmiana karty dzwiekowej na jakiegos SB Audigy za ok 100zl pozwoli rozwinac skrzydla tym glosniczkom ?

4. Co i gdzie dokladnie poustawiac (w windowsie czy sterownikach dzwieku) zeby glosniczki zagraly najlepiej.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. O ile dobrze pamiętam, to normalne przy tym modelu

2. Jeśli nie jesteś audiofilem i nie masz ponadprzeciętnego słuchu, na 99% nie usłyszysz różnicy.

3. Nie wiem jaka ta integra ma opcje, ale w Audigy bardzo przydaje się opcja przekierowania basu

4. ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za odp.

pojawil sie kolejny problem. Podczas ruszania potencjometrem glosniki pierdza. Dzieje sie tak rowniez podczas ruszania pokretlami od woofera, centera, i surrounda. Podczas przestawiania zrodel dzwieku na subie, tez slysze 'piard'. Co jest ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi