martie Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Witam. Kupilem wczoraj glosniki Genius SW-HF 5005. W ziwazku z tym sprzetem mam pare pytan. 1. Po podkreceniu potencjometru do ok. 1/8 z glosnika centralnego wydobywa sie lekkie buczenie. Czy to normalne ? 2. Jak dlugo powinienem wygrzewac te glosniki zeby wycisnac z nich maksimum mozliwosci ? Podpialem je do zintegrowanej karty Realtek ALC 883 wiec chodzi mi o wzgledne maksimum :) 3.Czy zmiana karty dzwiekowej na jakiegos SB Audigy za ok 100zl pozwoli rozwinac skrzydla tym glosniczkom ? 4. Co i gdzie dokladnie poustawiac (w windowsie czy sterownikach dzwieku) zeby glosniczki zagraly najlepiej. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barto125 Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 1. O ile dobrze pamiętam, to normalne przy tym modelu 2. Jeśli nie jesteś audiofilem i nie masz ponadprzeciętnego słuchu, na 99% nie usłyszysz różnicy. 3. Nie wiem jaka ta integra ma opcje, ale w Audigy bardzo przydaje się opcja przekierowania basu 4. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martie Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 dzieki za odp. pojawil sie kolejny problem. Podczas ruszania potencjometrem glosniki pierdza. Dzieje sie tak rowniez podczas ruszania pokretlami od woofera, centera, i surrounda. Podczas przestawiania zrodel dzwieku na subie, tez slysze 'piard'. Co jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...