Nick126 Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Witam, jakiś czas temu komp po zmianie napięc nie wstał. Wszystko wskazywało na zasilacz - oddałem na gwarancję, dzisiaj dostałem naprawiony. Podpinam wszystko tak jak trzeba. Próbuję uruchomic i nie odpala się jak należy. Wiatraczki ruszają, grafika też, dysk raczej też, natomiast ekran nadal czarny, niereaguje, i napędy DVD stoją nieżywe :unsure: Co jest? Czy to płyta może byc? Jak ją sprawdzic najprościej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 "komp po zmianie napięc nie wstał"- jak to rozumieć? Być może zasilacz uszkodził któryś z elementów kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 (edytowane) Zmieniłem z AUTO na takie wartości jak ktoś radził na forum[minimalne] i już nie włączył się. [napięcia: cpu, ram, mostek, i inne nie pamiętam co to dokładnie było, parę opcji 4-5 może] Sprawdziłem zasilacz i nie działał, wysłałem na gwarancje i mi go naprawili. Teraz się włącza, wentylki chodzą i reszta tak jak napisałem wyżej. Edytowane 20 Lutego 2009 przez Nick126 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 A biosa zresetowałeś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wos Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 (edytowane) resetowales bios plyty po tym jak nie wstal na tamtych ustawieniach ? jak nie to zresetuj edit kolega byl szybszy :) Edytowane 20 Lutego 2009 przez wos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Resetowałem ;/ Nic nie dało. Czy płyta główna ma diodę świadczącą o tym, że jest aktywna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wos Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 ma diode, ale piszesz ze wszystko ci startuje tylko brak obrazu ? najlepiej plyte na biurko i podlacz tylko niezbedne rzeczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Tylko właśnie... ja tej świecącej diody nie widzę ;/ I dvd mi wogóle nie uruchamia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wos Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 no jak dvd nie ma pradu to dalej cos z zasilaczem nie dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Czy gdyby płyta była spalona to odpalałby mi procesor i grafikę? Resetowałem bios, podłączałem na nowo kabelki - nic! Dyski się nie ruszają [hd/dvd]. Nie wiem co to może byc, stawiam na płytę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 A ja na zasilacz. Gdyby był miernik można by pomierzyć napięcia na sucho - zielony do czarnego itd. Co to znaczy minimalne napięcia ? Underoltingiem też można zabić proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...