Skocz do zawartości
dropsik

Czyszczenie CD-ROMu

Rekomendowane odpowiedzi

Czym powinienem wyczyścić laser w CD-ROMie żeby działał mi dłużej niż 3 tygodnie? Ostatnio wyczyściłem go AMOLem (taki syf z dużą ilością alkocholu, ale nie do picia :twisted:).Pochodził 3 tygodnie, w pierwszym łaził jak nowy (zero zacięć podczas pracy i odzyskał swoją rzeczywistą szybkość), drugi tydzień już go lekko zwolnił, choć tego prawie nie zauważyłem, ale po trzecim tygodniu już sie zasrał :(. Nie pamiętam dokładnie ale chyba te 3 tygodnie chodził (albo nawet 4 :!:). Więc macie jakieś propozycje:?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było ostatnio o czyszczeniu lasera w CD/DVD/CDRW SZUAKJ SZUAK SZUKAJ !! Było ostatnio o czyszczeniu lasera w CD/DVD/CDRW SZUAKJ SZUAK SZUKAJ !! Było ostatnio o czyszczeniu lasera w CD/DVD/CDRW SZUAKJ SZUAK SZUKAJ !! Było ostatnio o czyszczeniu lasera w CD/DVD/CDRW SZUAKJ SZUAK SZUKAJ !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czym powinienem wyczyścić laser w CD-ROMie żeby działał mi dłużej niż 3 tygodnie? Ostatnio wyczyściłem go AMOLem (taki syf z dużą ilością alkocholu, ale nie do picia :twisted:)...

a jaki to naped - bo slyszalem o kilku przypadkach z LG gdzie po uzyciu plynu z zawartoscia spirytu zmatowiala soczewka (z jakiegos badziewnego tworzywa)

ja ostatnio uzywam wody destylowanej - w koncu soczewka to nie patelnia ;) i z tluszczu czyscic jej nie trzeba jedynie z kurzu - czy stosuje spiryt czy wode destylowana nie widze roznicy wiec dla bezpieczenstawa uzywam wody :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...