nevski Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Witam. Zakupiłem ostatnio w promocji monitor LG Flatron L1942S. Jednak po podłączeniu go do komputera szczególnie na ciemnych i jednolitych tlach (np. szare) widoczne są biegnące z dołu ku gorze ekranu pionowe paski (tak jakbym widział odświeżanie). Monitor pracuje w natywnej rozdzielczości 1280x1024 i odwiezaniu 60 hz. Problem występuje zarówno pod Windowsem jak i Linuxem (wiec raczej nie wina sterowników) . Karta graficzna zainstalowana w komputerze to geforce 2 mx 200 32 mb (trochę stara ale poprzednio tez obsługiwała monitor LCD i nie było problemów). Zmiana rozdzielczości i odwiezania niewiele daje (albo tekst staje sie rozmyty i żadne ustawienia tego nie poprawiają albo paski nie znikają). Gdyby ktoś miał podobny problem bardzo bym prosił o podanie rozwiązania. Z gory dziękuje za odpowiedz. P.S monitor jest jeszcze na gwarancji ale nie jestem pewien ze to wina monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 To sprawdź na innej grafie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nevski Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 (edytowane) Heh... Dobre.. Ne Geforce 4 i Geforce 2 paski wystepuja (moze kwestia zasilania). Po wpakowaniu geforce 256 (zabytek ^^) paski zniknely i monitor dziala dobrze... Zasilacz 350W wiec nie wiem czy w tym tkwil problem. Sprawa wyjasniona. Mozna zamknac temat. Pozdrawiam :) Edytowane 23 Lutego 2009 przez nevski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...