Skocz do zawartości
DrHouse

Amilo Xi 3650 Limited Diabolic Red Edition Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o odpowiedz na jedno małe pytanie :) moj laptop to nowosc mam na nim viste a wolał bym XP tylko ze na stronie producenta nie ma sterów do lapka dla systemu XP dzwonilem do pomocy technicznej i powiedzieli mi to co przeczytalem na stronie ze tylko dla visty sa sterowniki

co powinienem zrobic i gdzie powinienem szukać sterów dla mojego lapka (płyty ze sterami tylko pod viste) i czy powinienem przeinstalowywać system

i jeszcze pytanie z innej beczki czy dobrym rozwiązaniem jest gdy podczas pracy w domu na laptopie podłaczonym do produ na czas jego używania wyciagam baterie (bo nie bede czesto go zabierał ze sobą ) tak ze by jej szybko nie zniszczyc ???

Edytowane przez DrHouse

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

baterię przechowujemy w chłodnym miejscu naładowaną w 40% - co jakiś czas(np 2 misiące) trzeba ją trochę(przez tydzień) poużywać "narząd nieużywany zanika";)

nostalgia i sentyment to ludzkie cechy, ale wszystko co dobre kiedyś się kończy - i tak jest z XP - jego era dobiegła końca - w większości nowych laptopów i nikt Ci nie wyczaruje...

trzeba było myśleć przed zakupem...

czasem można próbować coś sklecić od producentów podzespołów

ale jak powiedział poprzednik - zostaw jak jest - przyzwyczaisz się ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A prosil bym o odpowiedz na jeszcze jedno pytnie a mianowicie o HDMI dzwonilem do serwisu FUJITSU SIEMENS ale nie pomogli , mianowicie mam w laptopie wejscie HDMI i w TV tez podlaczam laptopa przez HDMI z TV i nic sie nie dzieje czy powinienem zainstalowac jakies oprogramowanie czy moze jakies ustawienia nie umiem sobie z tym poradzic prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i nic się nie stanie - musisz przełączyć się na wyświetlacz zewnętrzny - pierwszy sposób FN + któryś przycisk Funkcyjny(tam gdzie masz narysowany monitorek F2/F4...) lub wejść klikając prawym na pulpicie (jeżeli jest to wersja z Radeonem) w ATI Catalyst control center lub po prostu w ustawienia karty graficznej i wykrć dodatkowy wyświetlacz a następnie się na niego przełączyć ;) powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi