szczepan Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Sprzęt taki jak w syg. 1 Po włączeniu power w zasilaczu słychać tylko jakieś 'pyknięcie' i wszystkie wentylatory delikatnie się poruszają na chwilę ale nie kręcą się tylko przesuwają się o 1mm i dalej nic.Po wyjęciu wtyczki +12 z płyty wszystkie wentyle się kręcą ale na tym się kończy.Wyjmowałem już wszystkie podzespoły oprucz proca ale to nic nie daje.Płyta nie "piszczy" Sprawdziłem już na drugim kompie że zasilacz jest sprawny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 sprawdz dokładnie podłączenie wszystkich przewodów, i czy płytę główną masz poprawnie przykręconą - u mnie podobne objawy były jak coś spierdzieliłem przy montażu mobo - lekkie uderzenie w obudowe powodowało jakieś zwarcie i komp sie wylaczal, a potem nie chciał uruchomic - podobnie jak u ciebie zresetuj bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Już go rozkręcałem całego.Bios resetowany .Dalej to samo.Po zostawieniu tylko proca płyta nie powinna "piszczeć"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Powinna. Wygląda mi to na uszkodzenie płyty. Ale najpierw spróbuj jeszcze wyciągnąć płytę i zasilacz z obudowy, położyć na stole i spróbuj uruchomić wtedy. Być może obudowa powoduje zwarcie dotykając czegoś na mobo, jest to mało prawdopodobne ale sprawdzić trzeba :) Aczkolwiek, skoro płyta nie piszczy przy braku podzespołów i powoduje zwarcie (gdy wyciągasz wtyczkę jest ok), podejrzewam uszkodzenie mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 (edytowane) Również potwierdzam zdanie kol. Saleen. Sądzę, że ta płyta jest uszkodzona. Płyta powinna piszczeć. Jeśli podociskałeś wszystkie przewody, ogołociłeś sprzęt do minimum i nadal nie działa to stawiam na mobo i nic innego. Chyba, że zasiłka walnięta, ale nie sądzę, bo raczej by nie chciało nawet ruszyć wentylatorów. Może spróbuj tego co poprzednie osoby radziły zrobić, jeśli nie pomoże to spróbuj odpalić sprzęt na innym zasilaczu. ;) Edytowane 24 Lutego 2009 przez KitKat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Wyjęcie płyty nic nie dało.Sprawdziłem jeszcze drugi zasilacz.Objawy te same więc to nie wina zasilacza.Zostaje więc płyta lub procek.Wsumie płyty mi nie szkoda bo głośna byla i nie trzymała ustawień biosu tyle że nie mogę znaleść gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...