Skocz do zawartości
quaczor

Asus 9800gx2

Rekomendowane odpowiedzi

EK-FC9800 GX2 SLI

http://ekwaterblocks.com/shop/product_info...products_id=253

Dlaczego? Jest to jedna z najlepszych firm produkująca tego typu rzeczy, a sam blok przykrywa wszystko to co ma być schłodzone. EK-FC cena/wydajność

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest jeszcze jedna opcja :wink: Karta po zdjęciu chłodzenia ma 2 płytki PCB na których rdzenie GPU skierowane są ku sobie... można zrobić backflipa tak żeby PCB było obrócone jednym rdzeniem do dołu, drugim do góry. W taki sposób możesz założyć dowolne 2 Bloki pasujące na sam rdzeń GPU + radiatorki pamięć/zasilanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam bloczek koolance na GX2

Planowalem go uzyc, jednak wyglada na to ze odpuszcze sobie.

Kupilem uzywany, stan okreslam na idealny, jak bys byl zainteresowany daj znac, jakos na poczatku tygodnia wyjasni sie sprawa mojej GX2 i wtedy zdecyduje czy na pewno bede chcial sie go pozbyc.

Blok jest ze zlaczkami kontowymi 10/13, niestety koolance nieco dziwnie wyprowadzil gwinty w bloku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koolance jest łatwy w montażu ale 9800GX2 ma zepsute te gwinty straszne co prawda dobry mod`er da rade wyjść z sytuacji. Ale pociesz cię ze na GTX 295 już jest lepszy blok. Inne firmy zrobiły ten sam błąd oprócz EK i DD mam nadzieję ze kupisz niklowana wersję :-). EK nie jest bez wad (montaż) ale blok na GX2 powierzchniowo nie jest taki straszny to chyba nie będzie problemu ale cena maja zaporową. Jeszcze masz do wyboru Danger Den bloki które są sprzedawane seryjnie razem z kartami graficznymi od NVIDI tak samo jak Koolance posiadają dystanse które nie wygną PCB.

Jak chcesz to poczekaj aż skończę mojego Fulla na 4850 to może nad twoim tez popracuje i będę już wiedział coś na temat kosztów. W niedziele chce wykonać już atrapę aby sprawdzić czy wszystko będzie na swoim miejscu montaż itp na GX2 dwa razy większy koszt będzie tak jak na dwa bloki

Edytowane przez Ponczyslaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koolance jest łatwy w montażu ale 9800GX2 ma zepsute te gwinty straszne co prawda dobry mod`er da rade wyjść z sytuacji

Moj ma juz poprawione :)

Gdyby nie uszkodzona miniszlifierka zrobil bym jeszcze porzadek z kanalami wewnatrz bloku coby mu nieco przeplyw poprawic i wydajnosc zwiekszyc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koolance jest łatwy w montażu ale 9800GX2 ma zepsute te gwinty straszne co prawda dobry mod`er da rade wyjść z sytuacji. Ale pociesz cię ze na GTX 295 już jest lepszy blok. Inne firmy zrobiły ten sam błąd oprócz EK i DD mam nadzieję ze kupisz niklowana wersję :-). EK nie jest bez wad (montaż) ale blok na GX2 powierzchniowo nie jest taki straszny to chyba nie będzie problemu ale cena maja zaporową. Jeszcze masz do wyboru Danger Den bloki które są sprzedawane seryjnie razem z kartami graficznymi od NVIDI tak samo jak Koolance posiadają dystanse które nie wygną PCB.

Jak chcesz to poczekaj aż skończę mojego Fulla na 4850 to może nad twoim tez popracuje i będę już wiedział coś na temat kosztów. W niedziele chce wykonać już atrapę aby sprawdzić czy wszystko będzie na swoim miejscu montaż itp na GX2 dwa razy większy koszt będzie tak jak na dwa bloki

Ponczysławie :) puść jakieś fotki tego bloku na 4850 chciał bym zobaczyć jak to wygląda :) pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi