Skocz do zawartości
PROZACC

Laptop + Monitor/tv

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam laptopa Hp Compaq 6270s /grafika zintegrowana GMA X3100/ i chciałbym się dowiedzieć czy uzyskam maksymalna rozdzielczość na monitorze 22' (1680 x 1050) gdy podłacze go do mojego laptopa ?(laptop ma jedynie wyjscie D-SUB)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mogłbyś mi jeszcze powiedzieć dlaczego gdy podłączyłem laptopa do TV 32' HDready (za pomoca kabla d-sub) mogłem tylko ustawić max rozdzielczość na 1024x768(czarne paski po bokach) a gdy chcialem ustawić wiekszą na tv pojawiał sie tylko napis "poza zakresem" wina laptopa czy tv?

Edytowane przez PROZACC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli był to telewizor HD Ready, to obsługiwał on zapewne maksymalnie 768 linii w pionie i (chyba) 1366 w poziomie.

Wniosek z tego taki, że maks co da się na nim wyświetlić to 1366x768, kolejną rozdzielczością po 1024x768 którą być może próbowałeś ustawić jest zapewne 1152x864 - druga wartość jest już wyższa od 768 i obrazu na TV nie będzie. (wina oczywiście TV).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w specyfikacji telewizora zawartej w instrukcji wyszczególnione jest jaka rozdzielczość obsługiwana jest na poszczególnych wejściach i niestety nie przeskoczysz tego w żaden sposób.

Wiąże się to z tym co opisują poprzednicy

chociaż do 13$$ powinien ciągnąć - musisz przeczytać

a pasy przy 1024 masz spowodowane proporcjami ekranu orginalny to 4:3 a telewizor to 16:9 - musisz przestawić skalowanie/proporcje w TV

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi