smurv Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 naszla mnie ochota zeby zwodowac cos wiecej niz cpu, ale chyba nie chcialbym wodowac calej plyty bo nie bede mial terez na to pieniedzy... czy na mojej plycie da sie zwodowac NB, i jednoczesnie zostawic orginalne chlodzenie na mosferach :> ? wiem ze to glupie pytanie ale ja nigdy chlodzenia z plyty nie sciagalem i nie wiem czy bedzie mi przeszkadzac w tym polaczenie poprzez heatpipe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Nie da się bez zepsucia chłodzenia płyty a co za tym idzie utraty gwarancji. Górę masz osobno ale ten połączony z NB nie da się zbytnio zdjąć bez śladów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smurv Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 bo sciaganie tego chlodzenia i robienie jednego mosfera i NB chyba nie ma sesu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 jest ściągasz i kupujesz thermalrighta i mcw30 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 (edytowane) Jeśli chcesz chłodzić NB to takie rozwiązanie ma sens. Założenie bloczku na mosfety umożliwia wtedy zdjęcie tego łączonego heatpipem chłodzenia. W późniejszym czasie można dokupić bloczek także na drugi cześć mosfetów. edit: zastosowanie hr-09 to też dobry pomysł Edytowane 26 Lutego 2009 przez SaVkA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smurv Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 chyba ze by mi sie udalo zalatwic 2 radiator taki jak jest na mosferze u gory :> kto ma uszkodzona p5q :> ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Za nowa, nie liczyłbym na to. Jak chcesz normalnie to 1 TR a jak estetycznie to 2 TR na mosfety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smurv Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 chcialbym NB bez dodatkowych kosztow pakowania sie w chlodzenie moferow.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Mozesz przekrecic heatpipe troszke zostawiajac radiator na mosfetach, tylko bedzie Ci sterczal heatpipe z radiatorkiem z NB, przekrecic go ujdzie w gore, potem ewentualnie z powrotem (w mosfecie sie tak sobie trzyma), mozna probowac wyciagac, ale bez pogiecia nie wsadzisz z powrotem. Najlepsze i najtansze rozwiazanie zaproponowal moim zdaniem Arni, Thermalright HR-09 + MCW30 i tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 A mofy na p5q pro z takimi radiatorami dadza radę?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Jak bez kosztów dodatkowych poza blokiem na NB to tylko pozostaje przeciąć heatpipe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 (edytowane) to juz lepiej zdemontowac cale chlodzenie, kupic jakis radiator od starych procow (przeciez to kwestia 3-5zl) i dociac tak by pasowal na mofy. Ja tak zrobilem na p5kr (tez mofy z chipsetem polaczone heatpipem). szkoda psuc stockowe chlodzenie Edytowane 26 Lutego 2009 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smurv Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 (edytowane) mialem plan wiec niestety odpadaja te rozwiazania ;/, ide szukac orginalnego chlodzenia na mosfery :D edit: czy w miejscu zaznaczonym jest cos chlodzone ? Edytowane 26 Lutego 2009 przez smurv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Raczej nie ale, to tylko pomaga w odprowadzaniu ciepła :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Tam nic nie jest chłodzone w tej płycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smurv Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 a czy jeden taki zestaw starczy mi do wszystkich mosfer ? http://www.cooling.pl/enzotech-mosc1-mosfe...ukt,551089.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Odpusc sobie te enzotechy... Mocowanie na tasme na plycie to taki sobie pomysl. HR-09 jak na moj gust to najlepsze dalej rozwiazanie, popatrz w allegro, tam kosztuje podobnie i trzyma sie fajnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebaa Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Witam! Tutaj podobny temat... Dorób sobie chłodzenie z jakiegoś starego radiatora i będziesz zadowolony. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...