Qrchak Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Posmaruj procesor b. cienką warstewką pasty, przyłóż do radiatora i zobacz jak się odciśnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gumis1983 Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 zrobilem tak pasta na radiatorze odciska sie na miedzianych przewodnikach troszke dostaje sie miedzy nie chyba musze wyszliwofac podstawke <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
llamar Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 (edytowane) wiecie co ja już nic nie wiem. przed chwilką skończyłem montować now radiator na mostek ładnie go wypolerowałem najpierw papierkiem potem pastą polerską, tak samo zrobiłem z podstawką fryzjera nałożyłem pastę tą czarodziejską na bazie diamentów :) złożyłem wszytko do kupy i temp w windzie mam 3 stopnie wyższe niż bez polerki i z gorszą pastą ????????????? zastanawiam się czasem (bo śruby od docisku radiatora do proca są na maxa wkręcone) czy nie ma takiej sytuacji że np z jednej strony dociągają mocniej niż z drugiej i nie przylega całkowicie. Mam pomysł: na żywca będę luzował obydwie śruby może zmieni się powierzchnia docisku i temp spadnie ? A może to wina tego chłodzenia NB ? Edytowane 20 Marca 2009 przez llamar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gumis1983 Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 (edytowane) moze zaduzo pasty lub cos zle dociska swoja droga to arcting...jest troszke slabszym chlodzeniem jak dalmnie od karakorum mialem oba zamontowane wybralem karakorum Edytowane 20 Marca 2009 przez gumis1983 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
llamar Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 moze zaduzo pasty lub cos zle dociska swoja droga to arcting...jest troszke slabszym chlodzeniem jak dalmnie od karakorum mialem oba zamontowane wybralem karakorum wiem że cena nie świadczy o niczym ale powiedz mi na jakiej podstawie uważasz że jest wydajniejszy? Jedyne co do mnie przemawia to te heatpipy w stopce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gumis1983 Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 (edytowane) mialem na swoim zamontowany i arcting colin i obecnie karakorum na karakorum w stresie mam o pare stopni mniej niz na ac to jest podstawa na ktorej opieram swoje wnioski oczywiscie tem i wydajnosc dla kazdego proc.. jest inna u mnie spisywal lepiej sie karak... co nie znaczy ze musi byc tak w twoim przypadku napisz jaki masz proc i temp...itp i czy doszedles do ladu z tym szlifowaniem bo sam chce jutro sie w to pobawic zapraszam do lektory http://forum.purepc.pl/Chlodzenie-Konwencj...p;mode=threaded Edytowane 21 Marca 2009 przez gumis1983 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
llamar Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 czytałem ten test :) zaraz po twoim poście... w ciągu tego tygodnia kupiłem chłodzenie na proca, wspomnianego już fryzjera, chłodzenie na mostek (niby wg aukcji cały miedziany ale po szlifie podstawka wyglądała raczej na alu :|) pastę na bazie diamentów syntetycznych (w testach wypada tak samo jak liquid pro) i powiem szczerze że w sumie na gó...o się to zdało. Fryzjer działa jako tako, jest chłodniej w porównaniu do boxa ale spodziewałem się lepszego efektu. Obydwa radiatory wyszlifowane na lustro dosłownie... pasta nałożona, swoją drogą jest fatalna do nakładania, musiałem ją suszarką podgrzewać żeby była płynniejsza- dramat. Co do tego czy jest efekt to nie jestem ci teraz na to pytanie w stanie odpowiedzieć. Przed zmianą boxowego radiatora na mostku miałem 37-41 stopni w idle po stresie na rdzeniach. Mostek dosłownie parzył nie wiem czemu napięcia są fabryczne. Teraz po zmianie radiatora mostek już nie parzy :) jest bezpośrednio przed fryzjerem i całe ciepłe powietrze jest zasysane przez wentyl z proca także efekt - mostek jest ciepły ale przez niego mam +2/3 stopnie więcej na procku także nie wiem jak ma się polerka i ta pasta do całości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gumis1983 Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 (edytowane) a masz cos podkrecone czy wszystko na fabrycznych?? jesli na fabrycznych to fatalnie moim zdaniem zobacz jak bedzie w stresie w reklamach radiatorow jest napisane ze spadek miedzy dana firma a box to 10-20 stopni ale moim zdaniem to bojda dodam ze uzywalem pasty mx2 i jakiejs badziewnej za 8 zł i rezultat ten sam nie zauwazam roznicy a nawet powiem ze ta 8 zł torszke lepsza zastanawia mnie to ale ...... Edytowane 21 Marca 2009 przez gumis1983 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
llamar Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 a masz cos podkrecone czy wszystko na fabrycznych?? jesli na fabrycznych to fatalnie moim zdaniem zobacz jak bedzie w stresie w reklamach radiatorow jest napisane ze spadek miedzy dana firma a box to 10-20 stopni ale moim zdaniem to bojda dodam ze uzywalem pasty mx2 i jakiejs badziewnej za 8 zł i rezultat ten sam nie zauwazam roznicy a nawet powiem ze ta 8 zł torszke lepsza zastanawia mnie to ale ...... no przecież na stocku bym tego nie zmieniał :) wszytko masz w sygnaturce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...