UHasH Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Witam mam takie pytanie odnośnie Fujitsu Siemens Amilo Pa2510 z procesorem AMD Turion64 X2 TL50 1,8 GHZ... czy możliwe jest że z powodu spalenia wiatraczka, procesor tak się grzeje że po około minucie komp się sam wyłącza??? czy taki symptom może być oznaką jakiegoś "głębszego" uszkodzenia? z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 (edytowane) moze byc to zabezpieczenie przed przegrzaniem... ale z drugiej strony to nawet bez wentylatorka powinien chodzic dluzej niz minute Edytowane 1 Marca 2009 przez domban214 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UHasH Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 no z tą minutą to wygląda tak... bo sęk w tym że nie mam tego sprzętu tylko taki jest opis usterki: "...przestal dzialac wiatraczek i sam po zaladowaniu sie Windowsa wylącza sie. Nie mam pojecia co jest w nim walnietego, jak go wlacze odpala sie Windows normalnie chodzi okolo minuty i wylącza sie, prawdopodobnie przegrzewa sie procesor temu sie sam automatycznie wylącza. Poza_tym nie bylo nigdy z laptopem zadnych problemow, chodzil w 100% ok do momentu zepsucia sie tego chlodzenia..." ...stąd moje gdybanie a raczej pytanie czy istnieje inna prawdopodobna możliwość takiego zachowania sprzętu oprócz przegrzewania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 (edytowane) Mysle ze na poczatku pasowaloby rozkrecic lapka i wyczyscic, bo w takim sprzecie syf zbiera sie bardzo szybko i moze prowadzic do uszkodzen a juz na pewno do zmniejszenia wydajnosci. Edytowane 1 Marca 2009 przez Prolog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...