Skocz do zawartości
UHasH

Przegrzewanie Procesora

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam takie pytanie odnośnie Fujitsu Siemens Amilo Pa2510 z procesorem AMD Turion64 X2 TL50 1,8 GHZ...

czy możliwe jest że z powodu spalenia wiatraczka, procesor tak się grzeje że po około minucie komp się sam wyłącza???

czy taki symptom może być oznaką jakiegoś "głębszego" uszkodzenia?

z góry dziękuję za odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no z tą minutą to wygląda tak... bo sęk w tym że nie mam tego sprzętu tylko taki jest opis usterki:

"...przestal dzialac wiatraczek i sam po zaladowaniu sie Windowsa wylącza sie. Nie mam pojecia co jest w nim walnietego, jak go wlacze odpala sie Windows normalnie chodzi okolo minuty i wylącza sie, prawdopodobnie przegrzewa sie procesor temu sie sam automatycznie wylącza. Poza_tym nie bylo nigdy z laptopem zadnych problemow, chodzil w 100% ok do momentu zepsucia sie tego chlodzenia..."

...stąd moje gdybanie a raczej pytanie czy istnieje inna prawdopodobna możliwość takiego zachowania sprzętu oprócz przegrzewania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze na poczatku pasowaloby rozkrecic lapka i wyczyscic, bo w takim sprzecie syf zbiera sie bardzo szybko i moze prowadzic do uszkodzen a juz na pewno do zmniejszenia wydajnosci.

Edytowane przez Prolog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi