Aki Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Witam, stałem się posiadaczem w/w komputera ( http://allegro.pl/item567528471_ibm_netvis..._512_40_cd.html ). Niestety zmartwił mnie jednak fakt dość słabego zasilacza (max 185W). Z racji tego, że chciałbym jeszcze dokupić do niego jakąś kartę graficzną (np. Radeona 9600PRO) wypadałoby chyba coś z tym zrobić. Czy dałoby się tutaj wstawić normalny 300W zasilacz wyjęty z typowej stojącej obudowy? Zdaję sobie sprawę, że pewnie bez delikatnej modyfikacji mocowań by się nie obeszło, interesuje mnie jednak fakt, czy coś takiego w ogóle ruszyło... zasilacz netvisty wygląda tak -> http://allegro.pl/item573559758_zasilacz_a...ium_4_185w.html Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Podaj chociaż jakieś wymiary, bo nie każdy miał w ręku taki wynalazek. Generalnie kupowanie tego typu sprzętu zwłaszcza tak wiekowego jest bez sensu. Mam starego Della GX260 padł w nim zasilacz i musiałem trochę powycinać blachę, na szczęście tam pasuje normalny zasilacz ATX. A w tym IBMie możesz mieć problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 standard atx więc każdy zasilacz atx będzie pasował - uważaj żeby miał rozpinaną wtyczkę 24 pin - 20 + 4, bo w płycie głównej masz 20 pin, inna sprawa że ze względu na wymiary będziesz miał problemy z montażem - bez kontówki pewnie się nie obejdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Radeon 9600pro bierze znikome ilości energii. Tu znajdziesz bardzo szczegółowe dane nt. poboru energi przez tą kartę. Podaj producent, model i dopuszczalne obciążenia poszczególnych lini zasilacza (najlepiej daj zdjęcie tabliczki). Sprawdź też czy na mobo jest złącze 4pin atx 12V dla zasilania cpu. Jeśli zasilacz to delta - moim zdaniem pociągnie takiego radka. Podaj jednak informacje o które prosiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aki Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Qrchak -> nie każdy chce wydać koło 1 tys. zł (albo i więcej) na nowy komputer przeznaczony głównie do internetu, oglądania filmów i ewentualnie starych gier... ten sprzęt sprawdza się w tej roli świetnie, a kosztował 4 razy mniej. Tyle że na zintegrowanej grafie raczej nie pogram nawet w niektóre stare gry (CMR 3.0, 4.0) mostasz, Klaus -> tak się składa, że mam zasilacz 300W z wtyczką 20+4pin także chyba będzie git jakby co. Jeśli chodzi o zdjęcie tabliczki, to wrzucę je pod wieczór. Nie spodziewałem się z kolei, że ta karta ma taaaaki niski pobór prądu! przy dzisiejszych potworach to naprawdę bardzo niewiele. Po dłuższych poszukiwaniach zdecydowałem się na ten model -> http://allegro.pl/item565348379_okazja_ati...28_gwar_3m.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...