KitKat Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Witam! W moim Asusie G2P od połowy roku matrycy zdarzało się migać. Ma on ok. 1,5 roku. To było na początku bardzo delikatne miganie podświetlenia z np. bardzo jasnego, na 1 wartość ciemniejsze. Zignorowałem problem, ale od 2 miesięcy migało częściej i intensywniej, zwłaszcza przy niskich jasnościach. Od 2 tygodni jest masakra. Na niskich jasnościach na przemian czarny i normalny obraz. Słychać wtedy cichutki pisk z wnętrza laptopa. Po kilku sekundach podświetlenie się wyłącza i trzeba je przywrócić przez skrót Fn+F7 chyba, nie jestem pewien, musiałbym spojrzeć. ;] W każdym razie jest to funkcja: LCD On/Off. Później znów to samo. Na najwyższych jasnościach niestety też już miga intensywnie i co około 5 minut wyłącza się podświetlenie. Obraz jest wyświetlany prawidłowo, bo pod światło można zauważyć np. wyświetlany tekst. Bardzo proszę o pomoc, gwarancja kończy się w lipcu/sierpniu, a nie chcę bez powodu odsyłać laptopa, jeśli znaleźlibyśmy jakieś rozwiązanie. ;) Nigdy lapka nie rozkręcałem, nie bawiłem się w żadne zmiany w sprzęcie, jedyne co robiłem to przedmuchiwałem powietrzem wloty i wyloty. Pozdrawiam. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Wyślij, moim zdaniem nawala przetwornik od świetlówek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ifrin Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Wygląda mi to na problem sprzętowy z inwerterem lub lampa CCFL (stawiał bym na to pierwsze). Moim zdaniem powinieneś oddać laptopa do serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Ehh... No to tak jak przewidywałem. :) Dzięki za pomoc. Ew. ktoś jeszcze może odpowiedzieć jak sobie z tym poradził. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 właśnie ... to się inwerter nazywa :P uleciało mi słówko :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...