bbc20000 Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Po dobrym tygodniu zastanawiania sie nad tym co kupic (i pisania ppostow na Tweak.pl :lol: ) zamowilem sobie ABITa NF7-S i ATHLONa XP 2600+ (333FSB). Mam jednakze 3 pytania jesli chodzi o pamiec i NFORCE2. 1. Czy NFORCE2 ma problemy z niefirmowa pamiecia ? W sklepie w ktorym zamowilem czesci sprzedawca powiedzial mi ze duzo klijentow nazekalo na to ze NFORCE2 ma problemy z praca z niefirmowa pamiecia szczegolnie w "dual channel mode". 2. Czy widac roznice w dzialaniu systemu z 1GB pamieci vs. 512MB ? 3. Czy pamiec firmy CRUCIAL ma jakies problemy z ABIT NF7-S ? Pytam sie bo czasami sie zdaza ze niektore plyty glowne nie dzialaja dobrze z kazda pamiecia. np. MSI i pamiec firmy KINGSTON. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 1 nie sadze a do duala najlepiej miec 2 identyko kostki 2 w działaniu sys nie za bardzo 3 najlepiej sprawdzic i samemu sie przekonac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 1. Z moimi nie ma problemu a firmowe nie są;) (w dualu poszły na DDR333@430 :twisted: ) 2. Raczej wątpliwe, no chyba, że z grafiką pracjuesz 3. Nie wiem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 1 ja miałem dwie niefirmowe identyczne kośći pamięci i nie chciały one pracowac w dual channel; najlepiej kup firmowe moduły 2 ja u siebie (8rda+ 2000xp)nie widze różnicy pomiędzu 512 i 768 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 No niezle :cry: 2 kompletnie odmienne posty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 1. Sa problemy i to duze czasami , siedze codziennie prawie w sklepie komputerowym i ten problem powtarza sie czesto, ale jezeli chodzi o puszczenie kosci na 333 i wgore , na PC-266 nie ma problemu ale jezeli chce sie PC-333 to nawet pamieci oryginalnie PC-333 ale nie firmowe nie chca biegac na 333, wiec ten problem istnieje (tetsowalem parenascie plyt epoxa 8rda/8rda+), nie sprawdzalem na innych plytach na nforcie2 wiec moze to tylko cos epox ma problemy 2. Roznice w windowsie nie zauwazysz , czasami 1GB ramu nawet zwalnia , ogromna roznice wydajnosci bedziesz widzial na kozysc 1GB ramu gdy bedziesz pracowal w programach graficznych typy Photo Shop/Paint Shop Pro itp lub do tworzenia grafiki 3d - 3dstudio/maya/softimage lub grafika 2d -CAD , ale jak to mowia Ramu nigdy za malo wiec jak masz pieniazki to mozesz zaopatrzyc sie w wiecej pamieci (kto wie moze juz niedlugo nawet gry beda potrebowaly 1GB ramu) 3. Co do tego pytania to nie powiem ci nie mialem mozliwosci "zabawy" plyta ABIT NF7-S Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Hehe pech ;) Myślę że pamiątki no-name to loteria na tym polega ich "urok". Trzeba przypilnować tylko żeby kości były identyczne bo jesli nie beda to szansa na problem rośnie. W sumie to te SpecTeki (sprzedawane jako no-name) ma chyba kilka osób na Epoxie i raczej na nie nie nazekali. Prawda jest taka że dowiesz się jak sprawdzisz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Hehe pech ;) W sumie to te SpecTeki (sprzedawane jako no-name) ma chyba kilka osób na Epoxie i raczej na nie nie nazekali. takze mialem Specteki ale wymienilem na Nanya gdyz slabiutko sie krecily Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...