Jordi23 Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Co lepiej ustawic dla pamieci wiecej MHz czy nizsze timingi , mam taki problem : Posiadam Hyper-X PC-333 idealnie stabilnie chodza max 190Mhz syncho z prockiem timingi 5/2/2/cl2 jednak gdy podkrecam je na 200 tez syncho z prockiem timingi takie same to mem test wywala sie na 4 % (nap 2.9volt) ale najdziwniejsze jest to ze wszystkie benchmarki przechodza bez problemu 3dmark2001/2003 PC-mark , sandra itp wszystko dziala idealnie windows tez biega cale dnie , jedyne co to gierki mi sie wywalaja (raz chodza pare godzin raz sie zatrzymuja po paru minutach) , i ten mem-test wiec jednak nie jest 100% stable Macie jakis pomysl jak zrobic stable przy 200MHz , czy obnizenie timingow cos da , jak je ustawiac???? (bo tam zakres jest do 15) i pytanie ostatnie w sumie najwazniejsze co da lepsze wyniki 200MHz z wyzszymi timingami czy 190MHz ale z super niskimi ???? (wszystko syncho z prockiem) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 A moze to nie wina pamieci, tylko plyty? Masz VDD moda? Lepsze chlodzenie na NB, jakiekolwiek na SB, radiatory na mosfetach czy cos z tego ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 tutaj powinienes znaleznc odpowiedz : http://www.xbitlabs.com/articles/memory/di...lay/ddr400.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 A moze to nie wina pamieci, tylko plyty? Masz VDD moda? Lepsze chlodzenie na NB, jakiekolwiek na SB, radiatory na mosfetach czy cos z tego ? :) hmmm mozliwe tzn mam aktywne chlodzenie i polnocnego i poludniowego mostka nie mam radiatorow na mosfetach (bardzo potrzebne??? ) no i nie mam V-moda plyty (jak to zrobic) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 tutaj powinienes znaleznc odpowiedz : http://www.xbitlabs.com/articles/memory/di...lay/ddr400.html dzieki za tego linka z tego co przeczytalem problem tkwi w plycie , tzn wedlug tego serwisu plyty glwone oparte na nforcie2 (msi.asus.epox) maja problem z praca pamieci synchronicznie ustawionych na wiecej niz 180-190MHz i to by sie w moim przypadku zgadzalo , jedyna plyta bez tego problemu to ABIT-NF7 , gdzioe bez problemu chodza pamieci syncho do 224MHz pozdrawiam (HEJ JAK ZROBIC V-MODA PLYTY) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...