MaciekCi Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Witam. Mam bardzo szybkie i krótkie pytanie (muszę znać odpowiedź już dziś). Czy są jakieś przeszkody w zrobieniu takich okularów tylko np. z korekcją -1.0 ? Chodzi mi o sportowe okulary(jak powyższe) z żółtą/pomarańczową szybką (również jak powyższe) tylko z korekcją dioptrii. Zastanawiam się czy nie ma przeszkód fizycznych (np. zagięcie szkła itp. , z reguły korekcyjne są "proste"). Założyłem temat bo muszę znać odpowiedź już dziś, a nigdzie na googlach się nie doczytałem (może przez pośpiech). Jak niczego się nie dowiem, to pójdę jutro do optyka i zapytam co i jak. Z górry wielkie thx :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebasss Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Też się ostatnio tym interesowałem. Można zrobić takie okulary. Problemem jest tylko cena. Koszt szkieł to od 650zł wzwyż, plus oprawki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 http://www.allegro.pl/item571206665_okular...regulowane.html http://www.allegro.pl/item562896382_okular...polycarbon.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Takie rozwiązania z kupowaniem okularów korekcyjnych bez wizyty u okulisty to skrajna głupota. Owszem, można używać w wyjątkowych okolicznościach na w miarę krótki okres np. wypad na narty jednodniowy. Ale polecam oczywiście wizytę u najpierw okulisty a później u dobrego optyka. Oczywiście takie okulary są dostępne ale odpowiednio kosztują. Ja się kiedyś przymierzałem do okularów przeciwsłonecznych z korekcją mojej wady wzroku. Cena mnie powaliła i dałem sobie spokój kupując dosyć ciekawe i tanie okulary SOLANO, które mają taki magnesik i można doczepić szkiełka przyciemniane do oprawek swoich korekcyjnych okularów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Sprawę monitorowałem przez Operę na telefonie, więc nie mogłem podziękować odrazu. :) BTW, popieram Kaeres'a - zawsze, ale to zawsze trzeba iść do okulisty/optyka a nie allegro. ;) Temat do zamknięcia i jeszcze raz thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...