timmon24 Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Witam zacznę od tego że mam kartę radeon 9600 pro .Problem polega na tym ze w niektórych grach na których mi zależy jak Far Cry występują poważne artefakty na nominalnych taktowaniach .Nie mam pojęcia co jest tego powodem ? Sterowniki mam takie które są zalecane na internecie pod tą grę i w pliku read me . Zaznaczam że problem nie występuje we wszystkich grach w przeciwnym razie wina była by po stronie karty graficznej .Odpalałem GTA San Andreas i Test Drive Unlimited -więc gry o znacznie większych wymaganiach na podkręconej 400/600 @500/600 i chodziły bez problemowo .Oczywiście płynność nie była zachwycająca bo radeon 9600 pro to już stara karta ale Nie Było artefaktów . Nie mam już pojęcia co może być problemem z tymi artefaktami w far cry . -próbowałem wszystkie patche -sterowniki różne -ustawienia graficzne w menu gry no i nic .Dlatego zdecydowałem zwrócić się do forumowiczów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Sterowniki mam takie które są zalecane na internecie pod tą grę i w pliku read me . A ja bym jednak wypróbował najnowsze pod tą kartę, numerek to chyba 9.2 Tylko najpierw dobrze usuń poprzednie stery( DriverCleaner ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Albo odkurz/zmien jej chlodzenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 dobrze wypróbuję najnowsze sterownik tylko muszę ściągnąć takie pod stare ATI bo teraz ją już jakieś HD więc nie wiem czy obsłużą mój straszy model karty . Uważam że nie jest to wina chłodzenia albo samej karty graficznej bo inne gdy działają elegancko .Gdyby problem artefaktów występował we wszystkich grach to rzeczywiście wina była by po stronie grafiki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Nie kazda gra tak samo obciaza GPU, GTA SA np chodzi w 1024 na moim lapku i jest plynnie wiec napewno nie obciaza grafy bardziej niz far cry, tdu tez nie ma tylu efektow, ktore moga obciazac mocno grafe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 tim najpierw wyczyść chłodzenie w całym kompie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 chłodzenie wyczyszczone porządki wizualne w środku obudowy mam za sobą . Zainstalowałem najnowsze sterowniki ATI 9.2 odpaliłem far cry i jak na razie artów nie ma :) Ale co za numer się zaczął dziać po zmianie na te sterowniki mój AMD Barton 3200 jest wykrywany jako @Duron 2100 :D:D ale pomijam ten fakt cieszę się że gra działa . Ale to nie wszystko po odpaleniu 3 dmarka komputer się resetuje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...