Cabi Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Mam WRT54GL z portem WAN wpietym do innej podsieci LAN. Niestety port WAN chodzi maksymalnie ok. 5MB/s testowalem DD-WRT i Tomato, niestety tak samo. Moze ktos mial ten sam problem i ma rozwiazanie, ew. jaki router kupic? moze byc od razu 1gigabit eth :) znalazlem takie: Asus RT-N15, Edmiax BR-6574N, Belkin N+ Wireless Router potrzebuje tylko: AP z WPA2, WAN 100BASE albo 1000BASE, port forwarding czyli standard Dzieki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Po co ci 1 gb ethernet skoro i tak pewnie tego nie wykorzystasz i z tym zawsze sa problemy... Ja polecam zwyklego pentagrama cerberusa dobre tanie i raczej nie zawodne a jak juz ci sie marzy cos naprawde dobrego to linksys na licencji cisco;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cabi Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 (edytowane) Po co ci 1 gb ethernet skoro i tak pewnie tego nie wykorzystasz i z tym zawsze sa problemy... Ja polecam zwyklego pentagrama cerberusa dobre tanie i raczej nie zawodne a jak juz ci sie marzy cos naprawde dobrego to linksys na licencji cisco;p chyba nie przeczytales uwaznie! router wpiety jest do sieci lokalnej i tworzy wlasna pod siec jest potrzeba szukam rozwiazania port WAN musi miec 100mb conajmniej PS WRT54GL ma logo CISCO wiec pewnie jest na ich licencji a port WAN jest wolny! Edytowane 19 Marca 2009 przez Cabi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Dziwne z tym portem, musze sam w domu przetestować... Co do tematu, to jeżeli chcecie sobie podzielić sieć na kilka podsieci to wystarczy tylko jeden router (ten główny). Chyba, że chcesz sobie zrobić NAT (wtedy od wewnątrz nikt do Ciebie nie wbije). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cabi Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Dziwne z tym portem, musze sam w domu przetestować... Co do tematu, to jeżeli chcecie sobie podzielić sieć na kilka podsieci to wystarczy tylko jeden router (ten główny). Chyba, że chcesz sobie zrobić NAT (wtedy od wewnątrz nikt do Ciebie nie wbije). Przetestuj port i daj znac, moze to tylko moja sztuka ma taki feler ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...