Krydor Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 (edytowane) Już pisalem o tym problemie w innym topicu ale napisze tutaj i dodam screeny. Mianowicie od jakiegos czasu wiesza mi sie gra EU2, tylko jedna gra. O dziwo wszystkie inne chodza dobrze, bez zadnych problemow. Czasem po minucie, czem po 20 wiesza sie i nic nie mozna zrobic. Tylko reset. Czasem udaje sie wejsc jeszcze w menadzera i widac uzycie procesora 100% i info ze program nie odpowiada. Kiedy probuje zakonczyc zadanie wszystko sie wiesza kompletnie, pozostaje tylko reset. Temperatury raczej sa w porzadku, robilem testy mem testem i test na bad sectory i wszystko ok. Dziwne ze tylko ta jedan gra sie zacina a reszta dziala poprawnie. Dodam nigdy nie bylo problemu z ta gra, dopiero od stycznia sie to dzieje. Myslalem ze to wirusy itp ale zrobilem format i dalej to samo. Rowniez od pewnego czasu w menadzerze nie czyta mi sterow do plyty glownej ( Nvidia nForce PCI System Management, nforce4 hypertransport bridge, plyta systemowa itp). Pisze ze brak jest zainstalowanych sterownikow to tego urzadzenia i w zasobach niektore zakresy nie sa dostepne np dla PCI System Management zakres WE/WY 4C00/4C3F i WE/WY 4C40/4C7F nie jest dostepny). Sterowniki instalowalem oczywiscie recznie poprzez menadzera jak i przez instalatow. W obu przypadkach bylo info ze zainstalowane pomysle i reboot kompa. Co to moze byc, ja juz nie mam pojecia? Edytowane 19 Marca 2009 przez Krydor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdo Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Skoro zawiesza się tylko jedna gra to nie ma co szukać winy w sprzęcie. Próbowałeś jakieś starsze stery do grafiki zainstalować? Kiedyś sie nie wieszała - czy w międzyczasie nie przesiadłeś się na WinXP z jakiś service packiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Starsze ? Chłopie, ty masz stery o numerki 84.xx, zainstaluj jakieś typu 186.06 lub nowsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 @endo99 Właśnie w sprzęcie owszem również, może to jest najbardziej obciążająca gra. path do gry jak jest wyczyść zapobiegawczo i wnikliwie kompa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdo Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 (edytowane) Starsze ? Chłopie, ty masz stery o numerki 84.xx, zainstaluj jakieś typu 186.06 lub nowsze. Taaa... I jeszcze od razu DirectX 10, do gry z 2002 roku. Edytowane 19 Marca 2009 przez endo99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Taaa... I jeszcze od razu DirectX 10, do gry z 2002 roku. śmiejesz się mi colin się wieszał bez dx9 nov i najnowszych sterów , gra miała wtedy rok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Pierwsze co, to Autor powinien sprawdzić na najnowszych sterownikach. Skąd wiesz, czy te sterowniki ( 84.55) nie są starsze od tej gry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Nie mam pojecia czy problem jest sprzetowy czy softwarowy. Sterownikow juz instalowalem mnostwo. Te ktore akurat mam sa z plytki bo z godzine temu zrobilem kolejnego formata. Sa i tak starsze od tej gry. No i te uzycie tego procka w czasie zwiech 100%. Robakow, trojanow zadnych nie mam. Kompe jest czysty. Zupelnie nie mam pojecia co to moze byc zwlaszcza ze reszta gier dziala. Moze te stery od mobo, ale czemu nie chca sie zainstalowac? Ta gra by poszla pewnie na 386. Ma niskie wymagania:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdo Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 @wilczurek W sumie masz rację, może to być też coś ze sprzętem. Ale to autor musiałby napisać, czy coś zmieniał ostatnio w konfiguracji, skoro gra mu wcześniej działała. Albo czy doinstalowywał jakieś poprawki. @Stachuuu Mniej więcej pamiętam, że te numery sterów przewijały się nie tak dawno temu. Ale sprawdziłem na google, te stery są z 2006-04-29 :wink: Gierka jest stara, więc niestety ma prawo się sypać. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 W konfiguracji nic nie zmienialem. Windowsa tez nie zmienialem mam xp sp2. A ta gra chodzila normalnie na sterach z 2008 roku. Ja jednak tez obstawiam na prob sprzetowy ale testy na hdd, ram nic nie wykazaly. Temp tez sa w porzadku. Napiecia chyba tez. Kompa niedawno czyscilem, ale moze wyczyszcze 2 raz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasio1500 Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 W konfiguracji nic nie zmienialem. Windowsa tez nie zmienialem mam xp sp2. A ta gra chodzila normalnie na sterach z 2008 roku. Ja jednak tez obstawiam na prob sprzetowy ale testy na hdd, ram nic nie wykazaly. Temp tez sa w porzadku. Napiecia chyba tez. Kompa niedawno czyscilem, ale moze wyczyszcze 2 raz:) Proponuję porzyczyć kartę graficzną od kogoś inną i przeprowadzić testy czy gra będzie chodziła. Widzę że masz nVidię 7300 a ta karta ma dośc często dziwne odchyły. Koledze niby działała a po zainstalowaniu sterów czarny ekran. (może i ta Twoja już się "kończy" ale to tylko domniemania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 (edytowane) Mogly ktos wkleic swoje screeny z tych okienek w everescie? Sadze ze cos nie tak tu jest. Edytowane 20 Marca 2009 przez Krydor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...