morka7 Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Witam. Wczoraj zrobiłam format dysku na swoim laptopie i zainstalowałam windowsa XP home edition. Problem wystąpił z siecią bezprzewodową, z ktorej korzystam w domu. Niestety nie odnalazlam w połączeniach sieciowych sieci bezprzewodowej, pomimo, że system wykrył moja kartę (Realtek 8139) i zainstalowałam sterowniki. Nadal przy próbie skonfigurowania i stworzenia sieci bezprzewodowej pojawia się komunikat że karty sieciowej albo nie ma albo nie ma poprawnego sterownika. Lampka wifi się świeci. Nie mam pojęcia co więcej moge zrobić... na forum nie znalazłam podobnego problemu... Bardzo proszę o wskazówki. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Realtek 8139 to karta lan 10/100Mbit. Sprawdź w menadzerze urządzeń czy nie ma pytajnija przy karcie wifi. W połączeniach sieciowych też powinno być widoczne połączenie karty wifi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egoivan Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Podaj jeszcze model laptopa, jesli nie wiesz jaka to karta. Problem moze byc z niewlasciwymi sterownikami jesli przenosiles sie z visty, bo nie wszystko pasuje na xp. Radze pokopac w google za sterownikami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morka7 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Właśnie problem w tym ze przedtem tez byl XP. Lampka wi fi się świeci, ale połączenia wi fi w połączeniach sieciowych nie ma. W menedżerze urządzeń nie ma w ogóle karty wifi (ja przynajmniej nie moge jej znaleźć)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egoivan Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Czyli nie kazdy sprzet masz juz wykryty (tak sadze), wiec: 1. Rozpakuj sterownik aby uzyskac plik inf. (albo sciagnij) 2. Staraj sie wlasnie to zainstalowac z managera urzadzen(kazdy zapytajnik przy nieznanym urzadzeniu), zmudna robota, ale moze dasz rade. Sprobuj tez dodawanie sprzetu i tez wlasnie z okreslonego katalogu instalowac. PS: a sprawdzales przelacznik w lapku od wi-fi ? Dioda nie zawsze znaczy ze cos masz wlaczone, w moim tak jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...