imic Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 (edytowane) cześć mam problem gdy wysyłam e-mail z załącznikiem około 50KB, jeżeli wysyłam bez załącznika to jest wszystko ok. mam radiówke, ale w antenie jest chyba zabudowany router, bo do mnie idzie już skrętka, router przydziela IP automatycznie przez DHCP. mam postawiony następny router który robi mi w domu sieć bezprzewodową D-link DI-524, ale komputer z którym mam problem jest połączony kablem, nie mam możliwości sprawdzenia aktualnie czy problem jest przez WI-FI. IP mojego kompa jest przydzielane przez DHCP, strony działają bez problemu, gg też. poczta to gmail. podejrzewam że mam źle skonfigurowany router bo się na tym nie znam. system świeżo po instalacji więc wirusów nie ma. poczte wysyłam ze strony www. żeby wysłać załącznik muszę wpiąć do kompa kabel z anteny a nie z d-lnika. żeby dodać temat na forum również bardzo proszę o pomoc pozdrawiam Edytowane 22 Marca 2009 przez imic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imic Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 przepraszam że nie edytuje posta ale wydaje mi się że tak będzie czytelniej. problem tkwił w ustawieniu odpowiedniego MTU, domyślnie było 1500, ja ustawiłem na 1372 i działa. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...