mac88 Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Witam, Mam w domu skonfigurowaną sieć przewodową (router + NEO), na której działają 2-3 komputery (różnie, bo 1 z nich to laptop). 2 dni temu rozkręciłem jeden z komputerów i dołożyłem do niego nową kość RAM i zasilacz. Wszystko po włączeniu działało bardzo dobrze, poza jednym. Zobaczyłem, że w pasku TRAY przy ikonce sieci zamiast normalnie dwóch małych komputerów jest też wykrzyknik i napis: "Ograniczenie lub brak łączności". Więc wypiąłem kabel sieciowy z komputera, wpiąłem raz jeszcze i myślałem, że będzie pozamiatane, bo pierwszy raz się z takim problemem spotkałem. Ale to nic nie dało. Do tego momentu internetu nie było tylko na moim komputerze, natomiast na dwóch pozostałych działał. Więc zresetowałem router i od tego momentu internetu nie było już w ogóle. Trochę poszukałem w sieci w poszukiwaniu pomocy i na tych dwóch niemodyfikowanych komputerach internet już wrócił, natomiast na moim (tj. tym z nowym RAM i zasilaczem) jak go nie było, tak nie ma. Dodam, że po kliknięciu na "dymek" przy tej ikonce w TRAYu, pojawia się opcja "Napraw" a tam opcja odnowienia adresu IP. Pojawia się jednak komunikat, że nie można odnowić adresu IP... Kilka zrzutów z cmd: IPCONFIG /ALL IPCONFIG PING 212.77.100.101 Dodatkowo logi z HiJackThis: http://www.wklej.eu/index.php?id=143f946ba8 Od siebie dodam, że dziwnie wyglądają wyniki komendy IPCONFIG, od dziwnego IP po bramę i maskę. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Pozdrawiam, mac88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 spróbuj ustawić na stałe adresy IP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac88 Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 spróbuj ustawić na stałe adresy IP.Tj. wprowadzić ręcznie ustawienia jakie automatycznie przydzielane są na komputerach z działającym netem? Wg polecenia ipconfig /all Jeden ma IP192.168.1.3 a drugi 192.168.1.6. O to chodzi? Jeśli tak, to maskę i bramę też "przenieść"? A co z serwerami DNS i WINS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...