Skocz do zawartości
mac88

Problem - Odnawianie Adresu Ip

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam w domu skonfigurowaną sieć przewodową (router + NEO), na której działają 2-3 komputery (różnie, bo 1 z nich to laptop). 2 dni temu rozkręciłem jeden z komputerów i dołożyłem do niego nową kość RAM i zasilacz. Wszystko po włączeniu działało bardzo dobrze, poza jednym. Zobaczyłem, że w pasku TRAY przy ikonce sieci zamiast normalnie dwóch małych komputerów jest też wykrzyknik i napis: "Ograniczenie lub brak łączności". Więc wypiąłem kabel sieciowy z komputera, wpiąłem raz jeszcze i myślałem, że będzie pozamiatane, bo pierwszy raz się z takim problemem spotkałem. Ale to nic nie dało. Do tego momentu internetu nie było tylko na moim komputerze, natomiast na dwóch pozostałych działał. Więc zresetowałem router i od tego momentu internetu nie było już w ogóle. Trochę poszukałem w sieci w poszukiwaniu pomocy i na tych dwóch niemodyfikowanych komputerach internet już wrócił, natomiast na moim (tj. tym z nowym RAM i zasilaczem) jak go nie było, tak nie ma. Dodam, że po kliknięciu na "dymek" przy tej ikonce w TRAYu, pojawia się opcja "Napraw" a tam opcja odnowienia adresu IP. Pojawia się jednak komunikat, że nie można odnowić adresu IP...

Kilka zrzutów z cmd:

IPCONFIG /ALL

Dołączona grafika

IPCONFIG

Dołączona grafika

PING 212.77.100.101

Dołączona grafika

Dodatkowo logi z HiJackThis:

http://www.wklej.eu/index.php?id=143f946ba8

Od siebie dodam, że dziwnie wyglądają wyniki komendy IPCONFIG, od dziwnego IP po bramę i maskę.

Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

Pozdrawiam,

mac88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spróbuj ustawić na stałe adresy IP.

Tj. wprowadzić ręcznie ustawienia jakie automatycznie przydzielane są na komputerach z działającym netem? Wg polecenia ipconfig /all Jeden ma IP192.168.1.3 a drugi 192.168.1.6. O to chodzi? Jeśli tak, to maskę i bramę też "przenieść"? A co z serwerami DNS i WINS?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi