ugiugi Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 (edytowane) Witam. Męczę się niemiłosiernie już od paru dni z przekierowaniem portów na tym routerze... Mam wgrane Tomato, nie mam firewalla, wirusów też (czyli nie ma mi co blokować portów). Mój adres wewnętrzny na routerze to 192.168.1.103 Podam moją konfiguracje na routerze: oraz dowód, że niestety port dalej zablokowany: PS. Internet mam z UPC 10mb/s Edytowane 25 Marca 2009 przez ugiugi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Czy podczas testowania masz odpaloną aplikację, która nasłuciach!e na danym porcie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ugiugi Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 (edytowane) Chodzi o to, czy jakaś aplikacja nie korzysta z tego portu? Jeżeli tak, to nie ma takiej aplikacji uruchomionej. Na tym porcie działa tylko CS a potrzebny mi ten port, aby założyć serwer z zewnętrznym IP. Edytowane 25 Marca 2009 przez ugiugi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpAceR Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 http://www.portforward.com/english/routers...nter_Strike.htm http://board.counter-strike.pl/viewtopic.php?t=1481 TCP i UDP Serwer CS potrzebuje więcej niż jednego portu. Oczywiście dodanie hosta 192,168.1.103 do listy DMZ routera też jest rozwiązaniem, ale po co skoro można samym przekierowaniem kilku zakresów portów osiągnąć to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ugiugi Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Nadal mam poblokowane te porty, mimo że zrobiłem tak jak widać na rysunku. Serwer jak postawie, dalej jest na wewnętrznym IP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpAceR Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 nie mam firewalla,Założymy się? Wchodzimy w panel sterowania i znajdujemy Centrum Zabezpieczen [klik]. W nim szukamy i wybieramy Zapora systemu Windows i znowu otwieramy. Wyskoczy na okienko z 3 zakładkami. Wybieramy 2 [Wyjątki]. Wyskoczy nam lista, gdzie należy wyszukać programu hlds. Jeśli tam będzie to należy go usunąć z tej listy, a jeśli nie to też dobrze :P. Teraz trzeba na nowo dodać ten program (HLDS) i gdy już to zdobimy wyszukujemy go na liscie, zaznaczamy i klikamy "Dodaj Port" Wypełniamy wpisując port 27015 i zaznacząjąc UDP (i tak dalej dla kolejnych portów). Serwer jak postawie, dalej jest na wewnętrznym IPZawsze będzie na "wewnętrznym", ale po odblokowaniu portów w systemie i na routerze da się łączyć z zewnątrz wpisując aktualne IP routera (interfejsu WAN). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...