mancyk Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 (edytowane) Witam, problem jak w temacie. System nie widzi mi napędu chociaż działa, tzn. w menadżerze urządzeń jest żółty wykrzyknik, a jak wejdę we właściwości to w okienku jest napisane że błąd 39. Gdy z menadżera urządzeń odinstaluje kontroler SIS 5513 IDA UDMA i zrestartuje to widzi przez chwilę napęd - można normalnie włożyć płytke i będzie on działać. Ale zaraz on sam instaluje ten kontroler, następnie pyta sie o restart kompa i po restarcie już nie ma napędu. Napęd to Samsung WriteMaster TS-H542 a moja płyta główna to AsRock P4S61. Jeszcze dodam że problem pojawił sie po powrocie z serwisu (wymiana wszystkich kondensatorów). Zgłosiłem im ten problem ale powiedzieli że to wina sterowników i odesłali mnie z kwitkiem. Z góry bardzo dziękuje za pomoc. Pozdrawiam Edytowane 28 Marca 2009 przez mancyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukIT Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 ....... a moja płyta główna to AsRock P4S61. ....... Twój główny problem sam wymieniłeś w swoim poście ;) A tak na poważnie to co to za napęd ATA/SATA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancyk Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Napęd to ATA......a może sie da tak zrobić żeby po odinstalowaniu tego kontrolera i zrestartowaniu Winda nie instalowała go od nowa? To by chociaż częściowo rozwiązało ten problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancyk Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 częściowo problem rozwiązany....chyba zjarała sie zintegrowana karta dzwiękowa bo nie ma dzwieku i jak instaluje do niej stery to komp się restartuje i wtedy już nie widzi napedu....musze przeinstalowac zeby znowu go zaczal widziec bo inaczej sie nie da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...