hany Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Witam. Chciałem stworzyć partycję na nowym dysku wszystko szło ładnie wcisnąłem zatwierdź i po chwili wyskoczył mi blue screen przy ponownym uruchomieniu słychać tylko dzwiek komputera i dluzsze pikniecie. Pomocy ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukIT Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 A jaki masz system operacyjny na komputerze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hany Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 (edytowane) Windows XP Home Edition Kupiłem wczoraj cały nowy komputer. Edytowane 28 Marca 2009 przez hany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukIT Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Spróbuj wystartować z nośnika XP a następnie z konsoli odzyskiwania (przytrzymać przycisk R) naprawić sektor rozruchowy MBR poleceniami "fixboot", "fixmbr". Nie zaszkodzi a może pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hany Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 W tym sęk żę nie chce odpalić z płytą tylko ten dźwięk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukIT Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 A sprawdzałeś w BIOS-ie jak masz ustawioną sekwencje Bootowania. Napisz jeszcze czy cokolwiek sie na monitorze pojawia czy tylko ten dźwięk i nic nie możesz zrobić nawet wejść do BIOS-a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hany Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 (edytowane) Dobra uruchomił się wejdę w konsole odzyskiwania tak ?? I mam wpisać te 2 komendy ?? A sekwencje mam ustawioną chyba na dysk bo muszę zawsze jak chce wchodzić na płyte wciskac f12 i cdrom Może napisz do mnie na gg 2383997 byłbym wdzięczny Zrobiłem to teraz się uruchamia ale pokazuje się blue screen może format pomoże /? Edytowane 28 Marca 2009 przez hany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 A podaj dokladna konfiguracje komputera ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 jak slysza Partition Magic to mi sie robi nie dobrze :) ten program to totalne dno, skorzystaj z Acronisa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hany Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Procesor: Phenom II (AM3) X3 710 6MB BOX Płyta Główna: Gigabyte (AM2/AM2+) GA-MA770-DS3 Karta Graficzna: Galaxy GF 9600GT 512 MB 256 bit Cooler Master Pamięć RAM: OCZ 2048 MB 800 MHz Platinum rev. 2 CL4 (2x1024) Dysk Twardy: Western Digital Caviar (SATA 2) 320 GB 7200 obr. 16MB SE Zasilacz: Chieftec 450W GPS450AA-101A BOX Napęd DVD: Pioneer DVR-216D SATA czarna Wentylator 120x120mm :: Arctic Cooling :: Arctic Fan 12025 PWM jak slysza Partition Magic to mi sie robi nie dobrze :) ten program to totalne dno, skorzystaj z Acronisa. Gdybym mógł teraz to zrobić napewno bym się nie zawahał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hany Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 (edytowane) Nie teraz pisze z laptopa tamten znow sie nie wlacza tylko te pikniecie, i nie wiem ma byc plyta wlozona windowsa czy odpalac bez ?? Ma ale mialem maly problem bo stworzylem 1 partycja jako rozszerzony, a reszte moglem tylko jako podstawowe wiec mowie sprobuje tym magicznym programem ;( Edytowane 28 Marca 2009 przez hany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hany Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Nie wtedy nie pika i wchodzi Teraz weszlo i jest bs Informacje techniczne Stop: 0x0000008E (0xC0000005, 0x80857C92, 0xF78D9C80, 0x00000000) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hany Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Widzę że sie nie rozumiemy ja mam jeden dysk. Może wcześniej mi chodziło o partycje a napisałem dysk. po podłączeniu dysku ponownym tylko piknięcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hany Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 (edytowane) Tak zgadza się nacisnalem akceptuj i po pewnym czasie bs sprobuje z ta zworka No tu nie ma zworki :) Edytowane 28 Marca 2009 przez hany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hany Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 (edytowane) Dobra najpierw muszę zrozumieć co napisałeś :) nie no generalnie ogarniam, ale musze to na spokojnie czyli jutro. Dysk mam inny ale ze starym wejsciem i tam już jest system, a z moim to dopiero chyba w pon zobacze jak pojde na praktyki :) moze tam informatycy cos mi poradza. ale dziekowa koles :) bo zrobic to wszystko na raz ? czy moge zresetowac bios teraz i zobaczyc czy dziala,a z tym innym dyskiem jutro czy lepiej wszystko na raz ?? Edytowane 28 Marca 2009 przez hany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hany Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 (edytowane) Ok to poszukam dzisiaj ma mój kolega przyjechać ze swoim pustym dyskiem, więc pokombinujemy dzięki A jak nie to w poniedziałek wezmę do informatyków na praktykach a jak to nie pomoże to zaniosę do serwisu bo w końcu nawet tygodnia go nie mam Edytowane 29 Marca 2009 przez hany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hany Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Według książeczki wychodzi że to karta graficzna :oO może jakaś wada ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuey Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 co sie dokladnie dzieje po wlaczeniu kompa? mozliwe ze utworzyles druga partycje jako rozruchowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hany Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Właśnie znowu próbowałem go uruchomić weszło dalej uruchomiłem konsole odzyskiwania chciałem sformatować partycję c doszło do 56% i wyskoczył bs STOP 0x00000050 (0x80010031, 0x00000000, 0x807CAEE5, 0x00000000) przeczytałem w instrukcji do płyty głównej i wychodzi na to że continuous long beeps: Graphics card not inserted properly. No nic jutro chyba go zaniosę do serwisu. Tylko nie wiem co im powiedzieć co się dzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hany Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Już oddano mi naprawiony komputer, zaskoczyło mnie to co było uszkodzone pamięć RAM :) chociaż teraz jestem na praktykach w sądzie i jak coś się dzieje i przychodzi do nas komputer to pierwsze co wyjmujemy ram i czyścimy porty, zmylił mnie ten dźwięk ale dzięki wam za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...